Mooier opslaan: Freecom Mobile Drive 2,5''


DELFT, 20060914 -- Met de nieuwe Freecom Mobile Drive kunnen gegevens op elke plek, op elke locatie, veilig en snel worden opgeslagen. De 2.5" Mobile Drive vult het nieuwe productgamma van Freecom goed aan en wordt net als de met succes gelanceerd 3,5''-harde schijf Hard Drive in een nieuw minimalistisch, aluminium design geleverd, met LED capaciteits indicator. Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding maakt deze nieuwe mobiele Hard Drive een aanwinst van formaat

De Mobile Drive van Freecom overtuigt niet alleen door zijn strakke design, maar met name door het gebruikersgemak bij mobiel gebruik. Met gemak slaat dit opslagwondertje tot wel 120GB aan gegevens op via de USB-interface (2.0 of 1.1). Een adapter is daarbij niet nodig. De Mobile Hard Drive krijgt zijn voeding via de USB 2.0-kabel en is daarmee 100% `buspowered'. Verder heeft de Mobile Drive g??n ventilator onder de warmte-absorberende aluminium motorkap en is daardoor volledig geruisloos.

Het softwarepakket biedt veel: met de Freecom Personal Media Suite kunnen niet alleen gegevens worden gecodeerd (256 Bit/Advanced Encryption Standard) of met een wachtwoord worden beschermd, maar ook eenvoudig tussen PC of MAC en de Mobile Drive worden gesynchroniseerd. Ook wordt de Mobile Drive met het programma Freecom Backup geleverd. Hiermee kunnen vooraf geselecteerde bestandsformaten met enkele muisklikken naar de Freecom Mobile Drive worden geschreven.

In de herfst van 2006 zullen er meerdere producten in dezelfde nieuwe Freecom lijn gelanceerd worden, zoals Optical- en Hard Drives met zeer grote capaciteiten en vernuftige toepassingen om het gebruikersgemak te blijven garanderen. Niet voor niets is de nieuwe Freecom slogan "Free Your Mind"! Zoals alle Freecom-producten voldoet ook deze nieuwe Mobile Drive aan de CE-Norm (conform de EMV-richtlijn), FCC en RoHS. De Freecom Mobile Drive is vanaf nu verkrijgbaar en wordt geleverd met USB-aansluitkabel, Freecom Personal Media Suite, een handleiding op CD en Quick Install Guide. De verkoopprijzen zijn 99,00 euro (40GB) tot 199,00 euro (120GB). Freecom biedt standaard 2 jaar fabrieksgarantie met ongelimiteerde helpdesk-ondersteuning.

>>

Freecom is een toonaagevende Nederlandse fabrikant van gebruiksvriendelijke multimedia hardware. Deze draagbare, digitale opslagmedia zijn slimme en vernieuwende oplossingen voor digitale vrijheid en de vrijheid om te bewegen. Of het nu gaat om door techniek gepassioneerde, mobiele gebruikers, oprichters van ondernemingen, middenstanders of afdelingen van grote internationale concerns: de producten sluiten naadloos aan op iedere locatie en elke computer. Deze innovatieve storage-producten garanderen betrouwbare opslag van gegevens. Waarbij kwaliteit een garantie is en service een begrip. Daarnaast voldoen alle Freecom producten aan hoge eisen qua gebruikersgemak en design. Vanuit het hoofdkantoor in Delft wordt de internationale organisatie aangestuurd met vestigingen in Belgi?, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hong Kong, Itali?, Polen, Spanje, Nederland, Taiwan, Zweden en Zwitserland.





Freecom Technologies B.V.