Gemeente Delft Opening evenemententerrein in Delft

Veel poeha, podia en tra la la

Kom ook naar de opening van het evenemententerrein

In september krijgt Delft er een groot nieuw evenemententerrein bij! Het terrein ligt op het voormalig terrein van de Gelatinefabriek aan de Schie. Het is 9.000 m2 en daarmee uitermate geschikt voor grotere activiteiten en evenementen waar in de binnenstad en op de Markt nu geen plaats voor is. Het evenemententerrein is onderdeel van het Lijm & Cultuur-terrein.

Vrijdagavond 15 september vindt de opening van het evenemententerrein plaats. Alle Delftenaren zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom om deze feestelijke avond bij te wonen aan de Rotterdamseweg 270. De officiële opening wordt om 20.00 uur verricht door Lian Merkx , de wethouder van cultuur. Daarna is er een scala aan acts te zien en te beleven van zowel Delftse als niet Delftse gezelschappen. De zomeravond wordt afgesloten met een openlucht bioscoop door Filmhuis Lumen en Stichting Stunt in het kader van Filmhuis on tour.

Het decor van het Lijm & Cultuur-terrein aan de Schie leent zich goed voor grotere (openlucht) theaterproducties, popfestivals, een circus, een kermis met grotere attracties of sportevenementen. Daarnaast komen er gebouwen voor kunst en cultuur waar oefen- en presentatieruimte is voor onder meer musici, fotografen, amateurkunstgroepen en jongeren. Deze gebouwen worden op dit moment nog verbouwd en maken nog geen deel uit van de opening.

Het actuele openingsprogramma is vanaf eind augustus te vinden op www.delft.nl. De toegang is gratis.


*********


Gemeente Delft