Gemeente Gouda


persbericht: laatste kans op gratis ontbijt (17/08/2006)

Vrijdag 15 september worden de Goudse vrijwilligers weer onthaald op een uitgebreid ontbijt in de sfeervolle Sint Janskerk. Tot en met vrijdag 25 augustus aanstaande kunnen nog vrijwilligers worden aangemeld. Aanmelden kan via www.gouda.nl/vrijwilligers of telefonisch bij het Vrijwilligers Informatie Punt: 0182 58 82 22.

Het vrijwilligersontbijt is een jaarlijks initiatief van de gemeente Gouda in samenwerking met diverse Goudse organisaties. Dit jaar vindt het ontbijt plaats op vrijdag 15 september van 7.00 tot 9.00 uur. Vrijwilligers worden dan getrakteerd op een uitgebreid ontbijt, waarbij ze bediend worden door leden van het college van B en W, raadsleden en directies van vele organisaties die met vrijwilligers werken. Het Gouds vrijwilligersontbijt is een gebaar naar alle vrijwilligers om zo het maatschappelijk belang van vrijwilligerswerk te benadrukken. In de Sint Janskerk is plaats voor duizend vrijwilligers. Er zijn al vijfhonderd vrijwilligers aangemeld.

Zon achthonderd organisaties in Gouda hebben deze zomer een oproep ontvangen om hun vrijwilligers aan te melden. Ook inwoners van Gouda kunnen vrijwilligers voordragen voor het ontbijt. In week 36 ontvangen de organisaties die aanmeldingen hebben doorgegeven de toegangskaarten voor het ontbijt voor verspreiding naar hun vrijwilligers.

aanmelden
Ga naar www.gouda.nl/vrijwilligers klik op vrijwilligersontbijt. Vul hier de gevraagde gegevens in. Per post aanmelden kan natuurlijk ook. Stuur een brief naar: gemeente Gouda, Vrijwilligersinformatiepunt, Antwoordnummer 10.005, 2800 BB Gouda. Vermeld duidelijk wie de vrijwilliger voordraagt en de naam en het adres van de vrijwilliger. Kijk voor meer informatie op de website of bel het Vrijwilligersinformatiepunt: 0182 - 588 222.

vrijwilligersinformatiepunt
Het vrijwilligersontbijt is een initiatief van het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP). Het VIP is er voor iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk, voor mensen die al vrijwilligerswerk doen en meer willen weten en voor organisaties die met vrijwilligers werken. Het VIP ondersteunt en stimuleert vrijwilligerswerk in Gouda. Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen hier terecht voor informatie, advies, vacatures op het gebied van vrijwilligerswerk en cursussen. Het VIP is bereikbaar via de website www.gouda.nl/vrijwilligers, telefonisch via nummer 0182 - 588 222 of te bezoeken in de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda.