Ingezonden persbericht


NIEUW QUIZPROGRAMMA BIJ BNN: RAT VAN FORTUIN

Vanaf vrijdag 15 september van 21.30 uur tot 22.00 uur start het nieuwe quizprogramma Rat van Fortuin bij BNN op 3. Een quiz die het uiterste vergt van deelnemers. De presentatie is in handen van Ruben Nicolai.

Rat van Fortuin is een spelprogramma dat bol staat van de 'rattenstreken' waar de deelnemers al dan niet aan ten ondergaan. In iedere aflevering strijden vier kandidaten voor een flinke zak met geld of spectaculaire prijzen. Om een kans te maken op een plaats in de finale moeten de deelnemers allerlei vragen beantwoorden. Deze vragen zijn op zich niet ingewikkeld, alleen de omstandigheden waaronder de vragen moeten worden beantwoord zijn des te lastiger. Iedere ronde kent zijn eigen afleiding variërend tussen pijn, stress, spanning, angst en schaamte. De kandidaten moeten over een behoorlijke dosis zelfspot en doorzettingsvermogen beschikken om de rondes te overleven. Na iedere ronde valt er één deelnemer af en uiteindelijk blijft de winnaar over. Hem óf haar staat een meedogenloze en zenuwslopende finaleronde te wachten, want hoewel de hoofdprijs er koste wat kost uitgaat zal hier nog hard voor gewerkt moeten worden.

Ruben is bij BNN begonnen in De Lama's, daarnaast heeft hij het programma Je zal het maar hebben gepresenteerd en is hij binnenkort te zien in Try Before You Die. Rat van Fortuin is voor Ruben een nieuwe uitdaging. Ruben: "Dit is de quiz die alle andere quizen overbodig maakt!"

Rat van Fortuin wordt geproduceerd door Blue Circle en is gedeeltelijk gebaseerd op het Engelse quizprogramma Distraction.

Luister hier naar de leader van Rat van Fortuin!