Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Kenianen op boerentournee in Nederland

Van 15 t/m 24 september maken zes leden van de landbouworganisatie KENFAP uit Kenia, onder begeleiding van leden van het GrAJK een tour door Nederland.

Het contact tussen KENFAP en het GrAJK kwam tot stand nadat KENFAP via Agriterra had laten weten graag samen te willen werken met een andere agrarische jongerenorganisatie. In juni 2006 hebben KENFAP en het GrAJK met elkaar kennis gemaakt tijdens een bezoek van enkele leden van het GrAJK aan Kenia. De leden van het GrAJK hebben toen onder andere een aantal vrouwen- en jongerengroepen bezocht, verschillende agrarische bedrijven gezien en een bezoek gebracht aan de lokale markt. Tijdens deze reis was er ook aandacht aan vrouwelijk ondernemerschap en organisatieversterking van de jongerengroepen.

Tijdens dit tegenbezoek van KENFAP aan Nederland maken de zes leden van KENFAP kennis met verschillende bedrijfssystemen en activiteiten op het gebied van agrotoerisme. Ook is er een ontmoeting gepland met jongeren van het GrAJK en medewerkers van het NAJK. Tijdens deze reis moet duidelijk worden hoe het samenwerkingsverband tussen de beide partijen verder vorm gaat krijgen.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

Auke de Jong
tel: 0512-305281
adejong@najk.nl

of met

Matilde van Ommen
tel: 030-2769856
mvanommen@najk.nl