Naar Content Naar Grafische versie

informatiebijeenkomst cursus "contact en vriendschap"


De Stichting Welzijn Ouderen besteedt dit jaar extra aandacht aan het aanpakken van eenzaamheid onder ouderen. Een kant en klare oplossing voor eenzaamheid bestaat natuurlijk niet. Het wegnemen van eenzaamheid is niet eenvoudig maar u kunt wel leren hoe u zo goed mogelijk kunt omgaan met deze gevoelens. Dit is hetgeen wat de SWO Lingewaal beoogt met het organiseren van de cursus `Contact en vriendschap'

De cursus wordt wekelijks gehouden en start eind oktober op diverse plaatsen in de regio. De cursus biedt informatie, oefeningen en tips om uw netwerk van vrienden en contacten in stand te houden of uit te breiden. Daarnaast biedt deze cursus de gelegenheid om uw ervaringen uit te wisselen met leeftijdsgenoten en mogelijk zo nieuwe contacten op te doen.

Wilt u meer informatie over de cursus `Contact en vriendschap'? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten. U kunt daarvoor terecht:


- op 15 september om 9.30 uur in Wijkcentrum de Schans, de Poort 1 te Zaltbommel;


- op 15 september om 14.00 uur in het gebouw van de SWO Culemborg; Heimanslaan 1 in Culemborg;


- op 21 september om 14.00 uur in het gebouw van de SWOB; de Appelgaard 40-41 in Buren.

De cursus start op 25 oktober in Buren en op 27 oktober in zowel Zaltbommel als Culemborg. Wilt u zich nu al opgeven voor de cursus of wilt u een afspraak maken om te praten over eenzaamheid, dan kunt u contact opnemen met Uilke Duinstra of Christien den Hartog.

De cursus `Contact en vriendschap' maakt onderdeel uit van het project `Eenzaam? Doe er wat aan!' Het project is een gezamenlijk initiatief van de zeven stichtingen welzijn ouderen in Rivierenland: Buren, Culemborg, Lingewaal, Nederbetuwe, Neerijnen, Zaltbommel-Heerewaarden en Geldermalsen. Dit project heeft als doel om eenzaamheid onder ouderen te signaleren en aan te pakken. Wij hopen met dit project mensen een duwtje in de rug te geven door hen te stimuleren deel te nemen aan activiteiten of aan een cursus en hen zo weer contacten te laten leggen.