Gemeente Heerlen

Burgemeesters strijden om 50.000 euro voor het beste project voor Sociale Cohesie.

In het kader van haar 15-jarig jubileum nodigde Stichting DOEN alle 456 burgemeesters van Nederland uit om een project in te dienen op het gebied van sociale cohesie in hun gemeente. De winnende burgemeester ontvangt de BurgemeestersPrijs Sociale Cohesie 2006 van 50.000 euro voor het door hem of haar ingediende voorstel.

Uit de 32 inzendingen zijn de volgende negen genomineerd:
- Alphen aan den Rijn;

- Amstelveen;

- Breda;

- Capelle aan den IJssel;

- Heerlen;

- Hoogeveen;

- Tilburg;

- Veenendaal;

- Zeist.
Een beknopte omschrijving van de genomineerde inzendingen is in dit persbericht opgenomen.

Een onafhankelijke en deskundige jury onder voorzitterschap van Siebold Hartkamp (oud-burgemeester van Sneek) kiest op 15 september het meest belovende project dat het beste is gemotiveerd en gepresenteerd. De winnaar van de BurgemeestersPrijs Sociale Cohesie 2006 neemt een bedrag van 50.000 euro mee naar zijn of haar gemeente om het winnende project uit te voeren.

De negen genomineerde burgemeesters presenteren 's ochtends persoonlijk hun project aan de jury. Die kiest de beste drie projecten uit. Een lid van uw redactie kan hierbij aanwezig zijn: vanaf 10.00 uur in De Oude Molen in Utrecht. Deze ochtend wordt rond 12.00 uur afgesloten met de laatste selectieronde: een forumdiscussie tussen de drie overgebleven burgemeesters.

In de middag maakt de jury haar finale keuze, de winnende burgemeester van de 50.000 euro, bekend. Dit gebeurt om circa 15.00 uur tijdens het jubileumfeest van DOEN in de Central Studio's in Utrecht. Dit is een van de vele projecten die op vrijdag 15 september gepresenteerd worden tijdens het lustrumfeest van Stichting DOEN. Ook hier kan een lid van uw redactie bij aanwezig zijn.

Wie zitten in de jury?

- Siebold Hartkamp, oud-burgemeester van Sneek, juryvoorzitter;
- Wim van Gelder, Commissaris van de Koningin in Zeeland;
- Krijn van Beek, algemeen secretaris Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling;
- Wim van Drimmelen, voorzitter Raad van Toezicht Stichting DOEN, directeur Koninklijke Bibliotheek;
- Arnoud Cornelissen, journalist AD Utrechts Nieuwsblad.

Stichting DOEN werkt aan een leefbare wereld waaraan iedereen kan meedoen. Dit doet zij door middel van het subsidiëren en financieren van initiatieven op het gebied van Duurzame Ontwikkeling, Cultuur en Welzijn. Stichting DOEN ontvangt hiervoor financiële bijdragen van de Goede Doelen Loterijen: de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Sponsor Loterij.


Noot voor de redactie (