Digitale Gemeente Houten

In Houten een vloertje leggen onder water

Komend weekend wordt er non-stop doorgewerkt op het bouwterrein nabij De Spil/Stellingmolen. Er wordt met vloeibaar beton ónder water een vloer gestort van 1.35 meter dik. Het gaat om de vloer van de parkeergarage van het toekomstige winkelcentrum aldaar. Het storten start op vrijdagmiddag 15 september. Rond de klok van 18.00 uur verdwijnt het eerste vloeibare beton in de bouwkuip. Dat proces gaat zonder onderbrekingen door tot de vloer van de bak bedekt is met een dikke laag beton.

Het vloeibare beton wordt aangevoerd via De Molen. De hoek Stellingmolen/Achterom is gedurende deze werkzaamheden afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Rosmolen. De afsluiting is nodig om een goede en veilige doorstroming van het bouwverkeer mogelijk te maken. Het is cruciaal dat de vrachtwagens met vloeibaar beton exact op tijd arriveren: als het proces van storten stagneert, dan wordt de vloer hard. Tijdens het storten zullen duikers vanaf pontons de werkzaamheden onder water controleren. De verwachting is dat de werkzaamheden zondagochtend kunnen worden afgerond.

Baggeren
Na het weekend start aannemer Van Wijnen met het afgraven en baggeren van de bouwkuip, waarna de gestorte betonvloer ook zichtbaar wordt. Vanwege deze werkzaamheden zal er ook na dit weekend meer vrachtverkeer van en naar het bouwterrein rijden.

2005 2011: Houten vernieuwt centrum
De bouw van winkelcentrum De Spil / Stellingmolen maakt onderdeel uit van de uitbreiding en modernisering van het stadshart van Houten. In dit kader worden in de periode 2005 2011 nog vier andere projecten uitgevoerd: de renovatie van het gemeentehuis, de bouw van het cultuurcentrum, de herinrichting van Het Rond en het verdubbelen van het spoor door spoorwegbeheerder ProRail.

Voor informatie, vragen en suggesties over de bouwprojecten in het centrum kunt u terecht bij het Wooninformatiecentrum aan het Onderdoor 23, tel. 030 6392 800. Of mail naar: wic@houten.nl

Voor klachten en meldingen is er het Meldpunt Openbare Ruimte, tel. 0800 3990 000
Of mail naar: openbareruimte@houten.nl