FNV KIEM

FNV KIEM organiseert creatief project voor buurtkinderen Leerlingen uit groep 8 van openbare basisschool Ru Paré gaan op 15 september a.s. onder begeleiding van kunstenaars, allen lid van FNV KIEM, kunstwerken maken. Met deze kunstwerken vertellen zij ons hoe zij hun buurt zien en ervaren.

FNV KIEM is gevestigd in Amsterdam-West en heeft in haar omgeving diverse interessante, leuke organisaties. Om kennis te maken met deze organisaties hebben medewerkers van FNV KIEM met diverse geïnteresseerden in juli kennisgemaakt met de omgeving in de zogenaamde KIEM op karavaan, waarbij diverse organisaties bezocht werden, waaronder de Ru Paré school, vrouwenorganisatie Nisa for Nisa en moskee El Oumma.

Het kunstproject is een kunstzinnig vervolg op de kennismaking met de buurt en haar bewoners. De kunstenaars Alic Senad, Eva Kleijn en Rowin Snijder die de leerlingen begeleid hebben, wonen allen in Amsterdam Slotervaart/Overtoomse Veld en zijn lid van FNV KIEM. Ook zij worden op deze manier creatief betrokken bij hun leef- en werkomgeving.

Van de kunstwerken van de kinderen laat FNV KIEM ansichtkaarten maken. Bovendien zullen ze worden afgebeeld op panelen op de buitenmuren van het kantoor van FNV KIEM aan de Jan Tooropstraat 1 in Amsterdam.
---