Gemeente Leiden

Leidse wethouder van As neemt stripboek in ontvangst Persuitnodiging

Op vrijdag 15 september om 14:00 uur wordt in de Openbare Bibliotheek Leiden het eerste exemplaar van het stripboek 'Het geheime schilderij van Rembrandt ' uitgereikt. Initiatiefnemers Bert Vandermeij (striptekenaar) en Kees Schafrat overhandigen het boek aan wethouder Filip van As (Economie/Rembrandt 400).

Het stripboek 'Het geheime schilderij van Rembrandt" wordt in het kader van het Rembrandtjaar onder Leidse jongeren verspreid. Samen met Fonds 1818 heeft de gemeente Leiden deze uitgave voor alle leerlingen van Leidse scholen voor voortgezet onderwijs gefinancierd. De stripboeken worden maandag 18 en dinsdag 19 september op de scholen verspreid. Leidse middelbare scholieren die buiten Leiden op school zitten kunnen het stripboek in de bibliotheek afhalen. De oplage bestemd voor de middelbare scholieren is 13.000 exemplaren. Het stripboek is ook te koop bij de boekhandel.

Wedstrijd
'Het geheime schilderij van Rembrandt' speelt zich af rond het doek 'Schilder in zijn Atelier' (ca. 1629). Aan het stripboek is een wedstrijd voor middelbare scholieren verbonden. Zij kunnen tot 1 november bij de gemeente Leiden hún impressie van 'Het geheime schilderij' inleveren. De resultaten van de wedstrijd worden half december in het Scheltema-complex tentoongesteld.

Bert Vandermeij
Bert Vandermeij werd in 1958 geboren. Hij volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en aan het Californian College of Arts and Crafts in Oakland. Hij tekende eerder voor o.a. de Volkskrant en Shell en heeft zelf verscheidene albums gepubliceerd. In 2001 won hij de Rabobank Cultuurprijs. Zie ook www.bertvandermeij.nl.

'Het geheime schilderij van Rembrandt' wordt uitgegeven door uitgeverij Sherpa.

U bent van harte uitgenodigd om bij de uitreiking van het eerste stripboek aanwezig te zijn. Vanaf 13:45 bent u welkom in de centrale hal van de Openbare Bibliotheek Leiden. Adres: Nieuwstraat 4, Leiden.

Nadere informatie:
Floor van Deursen, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 51 38.