Gemeente Rotterdam

13 september 2006

Persuitnodiging

Studenten leveren verbouwde woningen op

Vrijdag 15 september 2006 krijgen wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) en portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord de sleutels van twee woningen aan de Beijerlandsestraat 13 overhandigd door studenten van Zadkine en de Hogeschool Rotterdam.

Zo'n tachtig studenten hebben tien maanden gewerkt aan de renovatie van een voormalig drugspand. Van bouwplan tot bouwvergunning, van afbreken tot opbouwen, van stylen tot het maken van een verkoopbrochure en de uitnodigingen voor de oplevering. Momenteel voeren studenten Agogiek een sociaal project uit om de samenhang in de buurt rond dit pand te bevorderen. Dura Vermeer Bouw Heyma, de docenten van ROC Zadkine, docenten van Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam hebben de studenten bij de verbouwing intensief begeleid.

Te koop
De woningen zijn nu te koop. Studenten Vastgoed en Makelaardij van de Hogeschool Rotterdam verzorgen de verkoop. Geïnteresseerden kunnen contact met hen opnemen (06-14839313). Totdat de woningen zijn verkocht, laten studenten Lifestyle van de Willem de Kooning Academie zien hoe zij drie verdiepingen tot expositieruimte hebben omgetoverd. Zij hebben aan elke ruimte hun eigen stijl gegeven.

Praktijkervaring
In dit bijzondere project combineren verschillende onderwijsinstellingen en opleidingen, Dura Vermeer Bouw Heyma en de gemeente Rotterdam praktijklessen met stages en het opknappen van een hot spot. Studenten worden op deze manier uitgedaagd hun theoretische kennis in praktijk te brengen en niet met hun opleiding te stoppen. Wethouder Karakus is van mening dat deze kans voor het opdoen van praktijkervaring een vervolg moet krijgen.

noot voor de redactie/