Gemeente Amersfoort

Reiniertunnel Hooglanderveen weer open

HOOGLANDERVEEN - Het werk aan de Reiniertunnel is bijna af! Fietsers kunnen vanaf vrijdag 15 september weer gebruik maken van de tunnel en hoeven niet meer om te rijden via de Bergpas. Met het gereed komen van de tunnel kunnen fietsers op dit moment op drie manieren Vathorst in en uit rijden van en naar het centrum van Amersfoort: via de Heideweg, via de Bergpas (de snelfietsroute) en via de Reiniertunnel.

De werkzaamheden aan de Reiniertunnel hebben vier maanden geduurd. De tunnel is aan de Vathorstzijde verlengd en aan de zijde van bedrijventerrein Calveen is de hellingbaan van de tunnel verlengd en de Gemini heringericht. De verlenging van de Reiniertunnel zorgt ervoor dat fietsers onder de Lindeboomseweg kunnen doorrijden en niet meer hoeven te kruisen met het verkeer dat van en naar Smink moet. Deze ongelijkvloerse kruising zorgt voor een grotere verkeersveiligheid van de fietsers. De Reiniertunnel sluit aan op de Calveenseweg.

De Reiniertunnel is weer bruikbaar, maar er moet nog wel het één en ander aan gebeuren. Dat werk heeft alles te maken met de aankleding van de tunnel waarbij scholieren uit Vathorst zijn betrokken. In samenspraak met de gemeente en Ontwikkelingsbedrijf Vathorst zijn leerlingen van het Wellantcollege en het Vathorst College gevraagd de tunnel aan de binnen en buitenkant van een 'jasje' te voorzien. De leerlingen van het Vathorst College ontwerpen een kunstwerk voor in de tunnel en leerlingen van het Wellant College ontwerpen een groen inrichtingsplan voor de beide buitenzijden van de tunnel. Zowel het Wellant College als het Vathorst College hebben aangegeven hun bemoeienis met de tunnel ook als het werk af is voort te willen zetten. Zij willen het kunstwerk regelmatig aanpassen en het groen blijven beheren.