Llink


Voor één dag vrede
LLinke Soep over de zin en de onzin van een dagje vrede

Eén keer per jaar een dag zonder oorlog. Een mooi idee, maar heb je er ook wat aan? Op 21 september is het opnieuw Internationale Dag van de Vrede, ingesteld door de VN. Een dag waarop de wapens zouden moeten zwijgen. In Nederland zijn er verschillende evenementen op de 21e. In LLinke Soep praten we met de initiatiefnemers. Een gesprek over de zin en de onzin van een dagje vrede. LLinke Soep is vrijdag 15 september om 20:00 te beluisteren op Radio1.

Donderdag 14 september wordt het project Ghetto Radio officieel gelanceerd. In de komende jaren zullen urban radiozenders opgericht worden in verschillende Afrikaanse landen. Jongeren uit de ghetto's mogen radio gaan maken en zullen ook op de zender voorlichting geven. De eerste zender ging recent in Naïrobi in de lucht. LLinke Soep was erbij!

Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief zijn een burgerinitiatief gestart om een einde te maken aan de bio-industrie in Nederland. De organisaties willen dat de Tweede Kamer kiest voor een veehouderij zonder dierenleed, zonder milieuvervuiling en zonder import van veevoersoja die ten koste gaat van het Amazonewoud. Als 40 duizend burgers dit initiatief ondersteunen is het parlement verplicht dit voorstel te behandelen.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke soep is iedere vrijdag om 20.00 uur te beluisteren op Radio1. LLinke soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.