Speedweb b.v.

Persbericht.

Deventer, 14 september

Iedere auto die is geflitst, niet op de bon maar geld terug.

De website www.flits-terug.nl zal vanaf vrijdag iedere dag 10 auto s door geheel Nederland gaan -flitsen- en de nummerborden van deze auto s op de website plaatsen. De eigenaren van deze auto s mogen zich dezelfde dag nog melden om een bedrag tussen de 100 en 1000 euro te ontvangen. Meedoen aan deze actie is en blijft gratis.

www.flits-terug.nl is in het leven geroepen omdat zij zich ergert aan de vele snelheidsboetes en parkeerbonnen. Net als velen in Nederland vindt zij dat dit punt onder de aandacht gebracht moet worden. Sinds het jaar 2005 zijn er bijna 45% meer boetes uitgeschreven als in 2000 en het gaat maar door. (bron het O.M.)

Tevens roept de website op om elektronisch opgelegde boetes altijd goed te controleren en niet zomaar klakkeloos te betalen. Nog teveel bekeuringen worden uitgeschreven met apparatuur die niet voldoet aan de wettelijke normen. (bron flitsservice.nl)

Later dit jaar zal het ook mogelijk zijn om het geld van een snelheidsbon via flits-terug, terug te krijgen. De doelstelling is om vanaf het jaar 2007 via sponsoring tot 10.000 bekeuringen per jaar uit te betalen.

Op de website is ook een nieuwspoll en een voorbeeld van een bezwaarschrift te vinden.

Vrijdagmiddag is er de mogelijkheid voor belangstellenden om aanwezig te zijn tijdens het
-flitsen- van de eerste auto s. (omgeving Utrecht)

Voor vragen, meer informatie, aanmelden voor vrijdagmiddag en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Hans Brugeman
T 0570-609947
M 06-44153721
E helpdesk@flits-terug.nl
I www.flits-terug.nl