Gemeente Leiden

DZB Leiden krijgt licentie voor 'een peukvrije stoep'

DZB Leiden voegt met ingang van 15 september 2006 een nieuw product toe aan haar portfolio. Het gaat om een unieke serviceverlening aan bedrijven, winkels, horeca en scholen onder de titel 'Een peukvrije stoep'. Het initiatief voor deze Asbak plus Schoonmaakservice komt van GGaos, dat staat voor Gooi Geen Afval Op Straat. GGaos is een jong bedrijf dat creatieve oplossingen biedt voor het beheer van buitenruimte.

Voor één euro per dag
Het idee is geboren uit de aanblik die veel entrees tegenwoordig geven: een deur met een paar rokende mensen ervoor. Binnen roken mag niet meer. De peuken verdwijnen in bloembakken, perkjes, of nog vaker gewoon op de stoep. GGaos biedt een robuuste mooie roestvrijstalen buitenasbak die past bij elke entree. Voor één euro per dag zorgt DZB Leiden dat die asbak netjes geleegd worden en dat de stoep wordt aangeveegd. Zo'n asbak bij de deur laat zien dat het bedrijf staat voor schoon, slim en sociaal. DZB heeft de licentie om dit product in de gehele regio Leiden aan te bieden en brengt het de komende tijd via diverse kanalen aan de man.

DZB voor gesubsidieerde arbeid
DZB Leiden is een gemeentelijke dienst voor arbeidsontwikkeling. Met 1500 medewerkers is het een van de grootste werkgevers in Leiden, en dé specialist op het gebied van gesubsidieerde arbeid. Voor dit nieuwe, eenvoudige maar doeltreffende product, dat schone stoepen en voor de medewerkers van DZB een zinvolle klus oplevert, kan contact worden opgenomen met Afrim van Es van DZB Leiden (071) 581 87 53 van DZB. Wethouders Jonas van Sociale Zaken is positief over deze uitbreiding van werkzaamheden. "Hoewel ik als huisarts weet en propageer dat het veel gezonder is om te stoppen met roken, is het een goed idee ook dit afval in onze stad te verminderen. En het is goed de variatie aan werkzaamheden voor de medewerkers van DZB."

GGaos voor schone stoepen
GGaos BV biedt creatieve oplossingen voor voor een schone, hele en prettige openbare ruimte. 'De peukvrije stoep' is hiervan een voorbeeld. Voor vragen kan contact worden opgenomen met 0182 370805. Meer informatie is te vinden op www.ggaos.info.

Nadere informatie:
Bert van den Ham, Bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88, Marc Streefland (06) 519 021 07 van GGaos BV of Afrim van Es van DZB Leiden (071) 581 87 53.

---- --