Federale regering Belgie


(2006-09-15)

Persdienst Buitenlandse Zaken

Instemmingen diplomatieke beweging 2006.

Brussel, 14/09/2006

De regering van Ivoorkust heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Dirk VERHEYEN als Ambassadeur van België te Abidjan.
De heer VERHEYEN, die geboren is in 1952, trad in de carrière in 1985; hij is Licentiaat in de Rechten.
Hij was op post in Sofia, Santiago, Washington en als Consul-Generaal te Lubumbashi.
De heer VERHEYEN was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Duitsland heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Mark GELEYN als Ambassadeur van België te Berlijn.
De heer GELEYN, die geboren is in 1944, trad in de carrière in 1969; hij is Licentiaat in de handels- en de consulaire wetenschappen. Hij was op post in Rome, Helsinki, Kinshasa, Parijs, als Consul-Generaal te München en als Ambassadeur te Tel-Aviv. De heer GELEYN was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Colombia heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Joris COUVREUR als Ambassadeur van België te Bogota.
De heer COUVREUR, die geboren is in 1945, trad in de carrière in 1973; hij is Doctor in de Rechten.
Hij was op post in Praag, Canberra, Manila, Bern en als Ambassadeur te Quito en Belgrado.
De heer COUVREUR was tot voor kort Ambassadeur te Damascus.


---

De regering van Slovakije heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Alain COOLS als Ambassadeur van België te Bratislava.
De heer COOLS, die geboren is in 1948, trad in de carrière in 1982; hij is Licentiaat in de Wijsbegeerte en Letteren. Hij was op post in Tel-Aviv, New-York O.V.N., Tokyo en als Consul-Generaal te Montreal.
De Heer Cools is tot voor kort Adjunct-Permanent Vertegenwoordiger te New-York O.V.N.


---

De regering van Hongarije heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Pierre LABOUVERIE als Ambassadeur van België te Boedapest.
De heer LABOUVERIE, die geboren is in 1952, trad in de carrière in 1977; hij is Licentiaat in de handels- en consulaire wetenschappen. Hij was op post in Lagos, Madrid, Lubumbashi, Kinshasa, Cairo, als Consul-Generaal te Mumbai en Jeddah en als Ambassadeur te Kampala. De Heer LABOUVERIE is tot voor kort Ambassadeur te Pretoria.


---

De regering van Syrië heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Dirk LONCKE als Ambassadeur van België te Damascus. De heer LONCKE, die geboren is in 1956, trad in de carrière in 1984; hij is Licentiaat in de geschiedenis.
Hij was op post in Rome Heilige Stoel, Beijing, Pretoria en als Consul-Generaal te Chicago.
De heer LONCKE was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Finland heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Guido COURTOIS als Ambassadeur van België te Helsinki.
De heer COURTOIS, die geboren is in 1946, trad in de carrière in 1973; hij is Licentiaat in de Diplomatieke Wetenschappen. Hij was op post in Abidjan, Washington, Den Haag, Tunis en als Ambassadeur te Luanda en Amman.
De Heer COURTOIS is tot voor kort Consul-Generaal te Jerusalem.


---

De regering van Pakistan heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Michel GOFFIN als Ambassadeur van België te Islamabad.
De heer GOFFIN, die geboren is in 1959, trad in de carrière in 1986; hij is Licenciaat in Archeologie en Kunstgeschiedenis. Hij was op post in Bagdad, Ankara, Belgrado, Canberra, Jakarta en New-York O.V.N.
De heer GOFFIN was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Indonesië heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Marc TRENTESEAU als Ambassadeur van België te Jakarta.
De heer TRENTESEAU, die geboren is in 1958, trad in de carrière in 1987; hij is Licentiaat in Geschiedenis.
Hij was op post in Straatsburg Belgoeurop, Nairobi, Brussel N.A.V.O. De Heer Trenteseau was tot voor kort Ambassadeur te Boedapest.


---

De regering van Oeganda heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Jan de BRUYNE als Ambassadeur van België te Kampala.
De heer de BRUYNE, die geboren is in 1951, trad in de carrière in 1979; hij is Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Hij was op post in Bonn, Algiers, Tokyo, Beijing, Rijsel, als Consul-Generaal te Mumbai en als Ambassadeur te Yaounde. De heer de BRUYNE was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Oekraine heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Marc VINCK als Ambassadeur van België te Kiev. De heer Vinck, die geboren is in 1956, trad in de carrière in 1980; Hij was op post in Straastburg, Brasilia, Genève O.V.N. en Rabat. De Heer VINCK was tot voor kort Consul-Generaal te Lubumbashi.


---

De regering van Maleisie heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Frank Van de Craen als Ambassadeur van België te Kuala Lumpur.
De heer Van de Craen, die geboren is in 1951, trad in de carrière in 1987; hij is Licentiaat in de Diplomatieke Wetenschappen en Doctor in de Rechten.
Hij was op post in Singapore, New-York O.V.N. en Caracas. De Heer Van de Craen was tot voor kort Ambassadeur te La Paz.


---

De regering van Nederland heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Luc CARBONEZ als Ambassadeur van België te Den Haag.
De heer CARBONEZ, die geboren is in 1946, trad in de carrière in 1978; hij is Doctor in de Rechten.
Hij was op post in Dublin, Abidjan, Rijsel, Wenen, Brussel E.U. en als Ambassadeur te Ottawa.
De heer CARBONEZ was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Egypte heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Daniel LEROY als Ambassadeur van België te Cairo. De heer LEROY, die geboren is in 1944, trad in de carrière in 1969; hij is Doctor in de Rechten.
Hij was op post in Washington, Chicago, Rijsel, Tel-Aviv, Dublin en als Ambassadeur te Dar Es Salaam, Buenos Aires en Tunis. De Heer Leroy was tot voor kort Ambassadeur te Ottawa.


---

De regering van Peru heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van Mevrouw Maria VANHERK als Ambassadeur van België te Lima. Mevrouw VANHERK, die geboren is in 1952, trad in de carrière in 1979; Zij is Licentiaat in de Economische Wetenschappen. Zij was op post in Luxemburg, Nairobi, Manila, Buenos Aires en Londen. Mevrouw VANHERK was tot voor kort Ambassadeur te Vilnius.


---

De regering van Groot-Brittannië heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Jean-Miguel VERANNEMAN de WATERVLIET als Ambassadeur van België te Londen.
De heer VERANNEMAN de WATERVLIET, die geboren is in 1947, trad in de carrière in 1976; hij is Licentiaat in de Pers- en Communicatiewetenschappen en in Sociale Wetenschappen. Hij was op post in Bonn, Brasilia, La Paz, New-York O.V.N., Brussel E.U., Londen, als Consul-Generaal te Sao Paulo, en als Ambassadeur te Maputo en Brasilia.
De Heer VERANNEMAN de WATERVLIET was tot voor kort Ambassadeur te Tel-Aviv.


---

De regering van Luxemburg heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Alain KUNDYCKI als Ambassadeur van België te Luxemburg.
De heer KUNDYCKI, die geboren is in 1948, trad in de carrière in 1982; hij is Licentiaat in de Economische Wetenschappen. Hij was op post in Abidjan, Mexico, Ottawa, Montreal, Libreville, als Consul-Generaal te Montreal en als Ambassadeur te La Paz. De heer KUNDYCKI was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Canada heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Jean LINT als Ambassadeur van België te Ottawa. De heer LINT, die geboren is in 1945, trad in de carrière in 1980; hij is Licentiaat Vertaler.
Hij was op post in Kinshasa, Buenos Aires, Boekarest, als Consul-Generaal te Sao Paulo en Lyon, als Ambassadeur te Kigali en als Permanent Vertegenwoordiger te Genève Ontwapening. De heer LINT was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Zuid-Afrika heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Jan MUTTON als Ambassadeur van België te Pretoria.
De heer MUTTON, die geboren is in 1950, trad in de carrière in 1978; hij is Licentiaat in de Rechten.
Hij was op post in Bonn, New-York O.V.N., Pretoria, Teheran, Riga, Kinshasa, Moskou, als Consul-Generaal te Shanghai, en als Ambassadeur te Bujumbura.
De heer MUTTON was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---
De regering van de Heilige Stoel heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Frank DE CONINCK als Ambassadeur van België te Rome Heilige Stoel.
De heer DE CONINCK, die geboren is in 1945, trad in de carrière in 1975; hij is Licentiaat in de Letteren en Wijsbegeerte. Hij was op post in Barcelona, Nairobi, Islamabad, Rome Heilige Stoel, Dakar, Den Haag, en als Ambassadeur te Kigali en Kinshasa. De heer DE CONINCK was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Iran heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Hervé GOYENS als Ambassadeur van België te Teheran. De heer GOYENS, die geboren is in 1943, trad in de carrière in 1975; hij is Licentiaat in de Rechten.
Hij was op post in Londen, Brussel E.U., Algiers, Helsinki, Dublin, als Consul-Generaal te Houston, München, Atlanta, en als Ambassadeur te Bujumbura.
De heer GOYENS was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Israël heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van Mevrouw Danielle GUILBERT als Ambassadeur van België te Tel-Aviv. Mevrouw GUILBERT, die geboren is in 1943, trad in de carrière in 1984; zij is Doctor in de rechten.
Zij was op post in Brussel E.U., Rome, Brussel C.O.P.S., als Permanent Vertegenwoordiger te Wenen O.V.S.E. en was tot voor kort Ambassadeur van Uzbekistan, Armenië, Georgië, Kirgizstan, Kazachstan en Tadzjikistan, met standplaats te Brussel.


---

De regering van Japan heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Johan MARICOU als Ambassadeur van België te Tokyo. De heer MARICOU, die geboren is in 1949, trad in de carrière in 1976; hij is Licentiaat in de diplomatieke wetenschappen. Hij was op post in Caïro, Jeddah, Beijing, Moskou, Londen, Kinshasa, Quito en als Ambassadeur te Algiers en Beijing. De heer MARICOU was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.


---

De regering van Libië heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Alphonse CREUSEN als Ambassadeur van België te Tripoli. De heer CREUSEN, die geboren is in 1952, trad in de carrière in 1983; hij is Licentiaat in Economische Wetenschappen. Hij was op post in Sofia, Kigali en Den Haag.
De Heer CREUSEN was tot voor kort op post te Warschau.


---

De regering van Polen heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Jan LUYKX als Ambassadeur van België te Warschau. De heer LUYKX, die geboren is in 1956, trad in de carrière in 1985; hij is Licentiaat in de Oosterse Filologie en Geschiedenis. Hij was op post in Wenen, New Dehli, Kopenhagen en Brussel E.U. De Heer LUYKX was tot voor kort Minister-Raad bij de Ambassade van België te Washington.


---

De regering van Litouwen heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Filip CUMPS als Ambassadeur van België te Vilnius.
De heer CUMPS, die geboren is in 1952, trad in de carrière in 1977; hij is Licentiaat in de rechten.
Hij was op post in Barcelona, Manila, Tokyo, Wenen, Kopenhagen, Moskou, als Consul-Generaal te Jeddah en als Ambassadeur te Amman. De heer CUMPS was tot voor kort toegevoegd bij het Hoofdbestuur van het Departement.