Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 15-09-2006

Diefstal uit auto

UTRECHT Op de Nijenrodelaan vond donderdagavond een diefstal uit een auto plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Omstreeks 23.05 reed een ijscowagen over de Nijenrodelaan. Een onbekende man hield de ijscokar aan om mogelijk een ijsje te kopen. Op het moment dat de bestuurder stopte, hoorde hij een scooter aankomen en werd een ruit van zijn kar ingeslagen. Twee tot nu toe onbekende jongens pakten zijn tas uit de kar en reden weg.

De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Man op gestolen motorscooter aangehouden

UTRECHT - De politie heeft donderdagavond een man aangehouden die vermoedelijk op een gestolen motorscooter reed. Hier ging een achtervolging aan vooraf waarbij uiteindelijk drie gewonden vielen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een motorscooter rijden waarvan men het vermoeden had dat hij gestolen was. De achtervolging werd ingezet, waarbij de bestuurder in de onderdoorgang aan de Montfoortlaan in de richting van de Rijnenburglaan ten val kwam. Net voor zijn val raakte de 22-jarige bestuurder uit Utrecht nog een 5-jarig meisje met zijn motor.

Het meisje raakte licht gewond. Achter op de motorscooter zat een 18-jarig meisje die door de val gewond raakte en naar het ziekenhuis werd overgebracht. De bestuurder raakte licht gewond. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens het afhandelen van het ongeval kwam enkele jongeren naar de politie en begonnen zich met zaak te bemoeien. Een van de jongens werd hiervoor aangehouden.

Meisje aangehouden voor diefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Zadelstraat heeft de politie een meisje aangehouden die samen met twee vriendinnen een diefstal had gepleegd.

Een winkelier sprak surveillerende agenten omstreeks 15.40 uur aan. De man had een meisje aangehouden voor het plegen van een diefstal in zijn winkel. Het 17-jarige meisje werd meegenomen voor verhoor. Uiteindelijk bleek dat het meisje met nog twee vriendinnen een aantal kledingstukken hadden weggenomen. De vriendinnen hadden kans gezien om uit handen van de winkelier te blijven.