Politie Haaglanden

persberichten 15 september

Haaglanden, 15-09-2006

Dief met witte tanden
Den Haag Een 40-jarige man uit Den Haag kan misschien veel worden verweten, maar niet dat hij niet goed voor zijn gebit zorgt. De man werd gistermiddag omstreeks 12.40 uur in een supermarkt aan de Van der Kunstraat aangehouden toen hij probeerde 12 tandenborstels en 19 tubes tandpasta te stelen. De waarde van de spullen bedroeg bijna 90 euro. Omdat de man al 57 keer eerder is aangehouden voor diefstal wordt hij vandaag voorgeleid aan de officier van justitie.

Slijter en klant aangehouden
Den Haag De politie heeft gistermiddag omstreeks 17.40 uur een 60-jarige Haagse slijter en een 42-jarige klant van de man aangehouden. Agenten werden naar de slijterij in het Laakkwartier gestuurd omdat daar een gewonde man zou staan. Ter plaatse troffen agenten het slachtoffer aan. Hij vertelde door de slijter met een knuppel op zijn hoofd te zijn geslagen. De slijter bekende de man met een stuk te hebben geslagen, omdat deze in de zaak bierflessen had stuk gegooid. De slijter is aangehouden voor (zware) mishandeling, de 42-jarige klant voor vernieling. De aanleiding voor het incident is onbekend.

Opzichtige autokraker
Den Haag Een 38-jarige inwoner van Den Haag ging er vannacht wel heel opzichtig vandoor met de buit van een autokraak. De man had omstreeks 2.35 uur in de Tonystraat een auto opengebroken en een subwoofer, een versterker en een autoradio gestolen. De radio en de versterker stopte de verdachte in een plastic tas, de grote subwoofer zette hij op de bagagedrager van zijn fiets. Surveillerende agenten zagen de man even later rijden op het Jonckbloetplein met de subwoofer achterop en de speakerdraden er achteraan. Zij hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar bekende de 38-jarige de autokraak.

Dief op heterdaad betrapt
Den Haag Donderdag 14 september omstreeks 10.50 uur is in een winkel aan de Herderinnestraat een 17-jarige Haagse jongen betrapt op het stelen van een laptop. Een 59-jarige Haagse man, werkzaam in de winkel, zag de diefstal en hield de jongen tegen en in bedwang. De jongen bekende de diefstal en krijgt een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen.

Vrouw op fiets aangereden
Den Haag Donderdag 14 september omstreeks 12.55 uur is op de Fruitweg een 42-jarige vrouw gevallen met haar fiets als gevolg van een aanrijding met een auto. De bestuurder van de auto, een 67-jarige man uit Leidschendam, wilde vanaf de Fruitweg een oprit inrijden. De man moest daarbij ook het fietspad oversteken en zag de vrouw op de fiets over het hoofd. De vrouw is aan een hoofdwond en verwondingen aan de arm ter plaatse door de GGD behandeld. De man kwam met de schrik vrij.

Veel schade na aanrijding
Den Haag Donderdag 14 september omstreeks 08.30 uur ontstond veel schade bij een kettingbotsing op de Paralellweg. De bestuurder van één van de autos, een 22-jarige Pool haalde voor een onoverzichtelijke bocht in, en werd hierna geconfronteerd met een rij wachtende autos voor het rode verkeerslicht. De man kon niet meer op tijd stoppen en botste op de file. Omdat de man geen vaste woon of verblijfplaats heeft kon hij direct de boete van 180,-- betalen.

Minderjarigen aangehouden
Rijswijk Twee minderjarige jongens uit Rijswijk (11 jaar) zijn op donderdag 14 september om 18:45 uur aangehouden bij het winkelcentrum In de Bogaard. De jongens werden betrapt op het moment dat ze enkele schoolartikelen wegnamen. Aan het bureau bleek dat beide jeugdigen een valse naam hadden opgeven. De jongens zijn doorverwezen naar bureau Halt.

In cel na collectief winkelverbod
Leidschendam Een 51-jarige Rotterdamse belandde op donderdag 14 september in de cel na een bezoek aan een winkel in het winkelcentrum Leidschenhage. De vrouw had een collectief winkelverbod opgelegd gekregen en betrad ondanks dat verbod de winkel. Zij werd door beveiligingspersoneel overgedragen aan gewaarschuwde politieagenten. Aan het bureau bleek dat de vrouw nog 14 dagen gevangenisstraf te goed had waarop zij direct werd ingesloten

Tegen boom na onwelwording
Voorburg Een 60-jarige automobilist uit Rijswijk botste op vrijdag 15 september rond middernacht op de Prins Bernhardlaan tegen een boom. De man was onwel geworden en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Voetganger geschept op oversteek
Pijnacker Een 77-jarige voetganger uit Pijnacker is donderdagavong 14 september om 22.30 uur op de Oostlaan aangereden door een 29-jarige automobilist uit Pijnacker, toen hij de weg overstak op een oversteekplaats voor voetgangers. De bejaarde man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietser gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 57-jarige fietser uit Zoetermeer is donderdag 14 september om 13.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De man fietste over het kruispunt van de Florasingel met de Woudlaan en kwam daar in botsing met een personenauto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Zoetermeer. De fietser kwam ten val en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Jongeman pakt jonge fietsendief op
Zoetermeer Een 17-jarige inwoner van Zoetermeer zag donderdag 14 september om 17.15 uur een jongen een vouwfiets wegnemen uit de bewaakte fietsenstalling aan het Kinderen van Versteegplein. Hij bedacht zich geen moment en hield de jongen aan totdat de politie arriveerde. De 13-jarige fietsendief, eveneens uit Zoetermeer, zei dat een vouwfiets hem wel handig leek voor in de trein. De jongen is naar bureau Halt gestuurd.

Man valt meisjes lastig
Zoetermeer De politie heeft donderdag 14 september om 21.30 uur een 30-jarige man uit Voorburg aangehouden, die op de Goeswijn van der Poellaan twee meisjes 11 en 12 jaar) onzedelijk had betast. De man zou eerder op de avond ook al enkele jongeren hebben lastiggevallen.