Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duivenaar (78) ernstig gewond na aanrijding met lijnbus
Publicatiedatum: 15-9-2006 9:29:06

Duiven - Op de kruising van de Oostsingel met de Helhoek in Duiven is donderdagmiddag een 78-jarige Duivenaar ernstig gewond geraakt. De man botste omstreeks kwart over vier met zijn fiets tegen een lijnbus, die bestuurd werd door een 51-jarige man eveneens uit Duiven. Volgens verklaringen van getuigen zou de fietser vanaf de Helhoek de kruising zijn op gefietst kort voor de naderende bus. Vermoedelijk had de man de snelheid van de bus verkeerd geschat. De buschauffeur probeerde nog uit te wijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Als gevolg van de botsing liep de 78-jarige Duivenaar hoofdletsel op. De man is naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet. De politie had met moeite de identiteit van het slachtoffer vast te kunnen stellen. De man bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Aan de hand van een sticker op de fiets van het slachtoffer konden uiteindelijk zijn gegevens worden achterhaald en de familie in kennis worden gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Rijbewijs van Poolse automobilist ingevorderd

Publicatiedatum: 15-9-2006 9:47:45

Scherpenzeel - Het rijbewijs van een 27-jarige Pool is in de nacht van donderdag op vrijdag ingevorderd. Deze automobilist werd gecontroleerd op de Dreef in Scherpenzeel. Een ademtest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (0,99 promille). Hierop werd de Pool aangehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerkse automobilist aangehouden

Publicatiedatum: 15-9-2006 9:47:26

Nijkerk - Een 19-jarige automobilist uit Nijkerk is donderdagavond aangehouden op het Plein in zijn woonplaats. Agenten zagen de man op de Singel rijden, waar hij een gesloten verklaring negeerde. De Nijkerker werd staande gehouden. Het werd duidelijk dat hij geen rijbewijs en een identiteitskaart bij zich had. Hij had de auto van een familielid geleend, zonder dat deze hiervan op de hoogte was.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bekeuring voor Barneveldse automobilist

Publicatiedatum: 15-9-2006 9:46:59

Barneveld - Een 25-jarige Barnevelder is donderdagavond bekeurd in zijn woonplaats. De automobilist werd gecontroleerd op de A30. Het rijbewijs van de man bleek ongeldig te zijn, waarna hij een proces-verbaal aangezegd kreeg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man vast in lift

Publicatiedatum: 15-9-2006 9:46:33

Ede - Een 35-jarige Edenaar zat donderdagavond vast in een lift van een kantoorgebouw aan de Bennekomseweg in Ede. Daarbij zou hij (licht)gewond zijn geraakt.
De man kwam met zijn heupen klem te zitten tussen een mobiele bar en een liftwand. Dit gebeurde nadat hij met de bar in de lift was gestapt. De lift kwam in beweging, maar de deuren waren waarschijnlijk niet totaal gesloten. De bar zou achter een richel zijn blijven haken, om vervolgens te kantelen, waarbij hij de man klem zette. Politie en brandweer zijn ter plaatse gegaan. Er is zelfs een traumahelikopter ingezet, welke nabij het betreffende gebouw is geland. De brandweer heeft de Edenaar na ongeveer een half uur bevrijd. De man is door ambulancepersoneel voor medische controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. Voor zover bekend had de man een bloeduitstorting aan zijn heupen opgelopen. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053