Politie Limburg-Noord

Drugsproject Hektor: 24 arrestaties

Datum: 15-09-2006
Tijd bericht: 09:44
Plaats: Venlo
In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie de afgelopen maand 24 personen gearresteerd. De 24 verdachten zijn aangehouden voor het bezit van meer dan 5 gram softdrugs dan wel 0,5 gram harddrugs. Van deze mensen heeft de politie de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het straatteam van de politie nam 33,4 gram marihuana, 3 gram hasjiesj, 12,5 gram heroïne en 4,1 gram cocaïne in beslag. In totaal werden 12 zaken afgehandeld via snelrecht. De politie trad op vijf plaatsen binnen. In totaal werden twee wapens in beslag genomen. Drie personen hebben een gebiedsontzegging gekregen.

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst.