AutoRai

Caterham: The Best of British

(9/15/2006)
In aanloop naar de viering van het 50-jarig bestaan is de legendarische Caterham Seven sportwagen door maar liefst 30.000 automobilisten via de Internetsite van AOL Motoring uitgekozen tot het âBest British Automotive Designâ ooit.
De auto, die vooral veel bekendheid kreeg in de Engelse cult TV-serie âThe Prisonerâ, veroverde maar liefst een indrukwekkende 44 procent van de stemmen, waarmee de concurrentie van iconen als de MINI en de Londense dubbeldekkerbus verpletterend werd verslagen.

Sinds zijn debuut in 1957 is de two-seater Seven, het geesteskind van de befaamde Colin Chapman, de norm geworden voor prestaties en wegligging. Willem van der Kooi, importeur van Caterham in ons land: âDe Caterham geldt voor de echte sportieve automobilist als de ultieme Britse sport-wagen. Wereldwijd zijn er in al die jaren maar liefst 11.000 Caterhams verkocht en ook in Nederland is de interesse zeer positief.â

Justin Evans, Senior Editor van AOL Motoring, licht de uitslag toe: âDe Britse auto-industrie is in tegenstelling tot wat sommigen willen doen geloven nog steeds toonaangevend. Er worden in Engeland nog steeds enkele zeer aantrekkelijke en iconische autoâs geproduceerd, waaronder enkele van de meest memorabele designs ooit.â

Uitslag

1. Caterham 7 44%
2. Bentley Continental GT 16%

3. Routemaster Bus 14%

4. AC Cobra 10%
5. Noble M15 5%
6. Mini (new) 7%
7. Morgan Aero 8 4%

Tweede in de uitslag was de â aanzienlijk duurdere - Bentley Continental GT.

Ook het door Van der Kooi Sportscars vertegenwoordigde Britse automerk Noble wist een plaatsje in de topvijf te bemachtigen.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster