Politieberichten Binnensticht, 09.30 uur

Utrecht, 15-09-2006

Zoektocht naar vermiste kinderen

BILTHOVEN - Op donderdagmiddag startte de politie een grote zoektocht naar drie vermiste kinderen. Omstreeks 15.30 uur reed een taxibusje over de Gezichtslaan. In het taxibusje ontstond ruzie en drie kinderen van 11, 12 en 13 jaar wisten uit dit busje te vluchten en renden de bossen in. De kinderen waren op weg van school naar een instelling in Soest. De taxichauffeur ging met zijn collegas zoeken, maar trof hen niet meer aan en waarschuwde vervolgens de politie.

De politie startte een onderzoek en keek uit naar deze kinderen met agenten op de mountainbike, motoragenten, agenten te paard en collegas van de KMAR. Tegelijk werd besloten om een opsporingsbericht uit te doen via de televisie.

Omstreeks 22.35 uur kreeg de politie de melding dat een getuige de kinderen omstreeks 21.30 uur had zien lopen in Maartensdijk. De getuige vond dit vreemd en sprak de kinderen aan. De kinderen gaven aan naar een oma te willen aan de Westbroeksebinnenweg in Westbroek.

De getuige gaf hen een lift en zette het drietal vervolgens af. De vrouw reed vervolgens door en kwam thuis en vertelde het voorval aan haar man. Op dat moment zag zij dat op televisie de fotos van de kinderen werden getoond. De vrouw belde direct 112 en de politie ging ter plaatse en trof de kinderen op de camping aan. Zij werden meegenomen en zijn vervolgens weer teruggebracht naar de instelling.

De politie is blij dat de kinderen in ongeschonden staat werden aangetroffen en onderzoekt waarom de kinderen zijn weggelopen.

Snelheidscontrole

DE BILT Op de Utrechtseweg heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden.Tussen 13.45 en 16.15 uur passeerden 1108 voertuigen de radar. Daarvan reden er 14 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg, 117 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.

Onder invloed op bromfiets

DE BILT Een 19-jarige bromfietser uit Bosch en Duin is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 04.00 uur zagen surveillerende agenten de man rijden bij de Berenkuil. Ze reden achter hem aan richting de Biltse Rading en moesten 80 kilometer per uur rijden om hem bij te kunnen houden. Op de Soestdijskeweg-Zuid konden ze hem laten stoppen om te blazen. Hij bleek te veel op te hebben. Op het politiebureau wees de ademtest uit dat hij een alcoholgehalte had van 525 ug/l. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.