Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 15-09-2006

Politie controleert verkeer

EMMEN Tijdens controles op diverse locaties in Emmen werd donderdagavond een 30-jarige Emmenaar bekeurd. De man reed onder invloed in zijn auto over de Houtweg en blies 305 ug/l. Hij kreeg tevens een rijverbod. In totaal werden er 120 blaastesten uitgevoerd. Tevens werd er bekeurd voor het rijden zonder het dragen van de autogordel, verlopen APK, niet dragen van helm op de bromfiets en een opgevoerde brommer. (06-179697)

Politie houdt fietsendief aan
HOOGEVEEN Een 21-jarige fietsendief uit Hoogeveen is donderdagavond aangehouden. De man kreeg hierbij s middags hulp van zijn 19-jarige eveneens uit Hoogeveen afkomstige vriend. Het tweetal stal aan de Regulus een geparkeerde fiets van een folderbezorger die op dat moment lopend zijn werk deed. Deze 16-jarige inwoner van Hoogeveen zag zijn fiets kort na de diefstal achter de ouderlijke woning van de 21-jarige verdachte staan en schakelde de politie in. De verdachte bekende de diefstal samen met een vriend te hebben gepleegd. Na overleg met het OM kreeg de 21-jarige verdachte een taakstraf van 14 uur. De 19-jarige verdachte zal vandaag gehoord worden. (06-179684)

Politie zoekt getuigen van ongeval met letsel

EMMEN Een 50-jarige inwoonster van Emmen heeft donderdagmiddag haar schouder gebroken nadat een onbekende jongeman tegen haar fiets trapte. De vrouw fietste samen met haar 11-jarige dochter over het fietspad van de Kerspellaan in de richting van de Rondweg, tussen Angelslo en Emmerhout. Voor hen reden drie jongens op hun fietsen die daarbij de gehele breedte van het fietspad gebruikten. Op bellen van zowel moeder als dochter werd niet gereageerd waarna de vrouw probeerde via de berm de jongens in te halen. Hierbij tikte ze de buitenste jongeman tegen zijn arm om hem te waarschuwen dat ze er langs wilden rijden. Deze trapte hierop direct tegen de bagagedrager van de fiets van de vrouw die hierna ten val kwam en haar schouder brak. Het gaat om drie jongens van ongeveer 13 a 14 jaar oud.

De jongen die trapte is ongeveer 1.70 m. lang, heeft kort zwart haar en een getinte huidskleur, hij droeg een blauwe spijkerbroek en een donkerkleurig T-shirt met korte mouwen en daarop een witte tekst aan de voorkant, de boorden van de mouwen zijn felgroen van kleur en tevens droeg hij zwarte sportschoenen van het merk Puma. Hij fietste op een zwarte Opoefiets met goudkleurige letters.

De jongeman die in het midden fietste was iets kleiner qua lengte, had blond sluik haar, droeg een blauwe spijkerbroek, een felgroen T-shirt met korte mouwen en witte sportschoenen. Het signalement van de derde jongeman is niet bekend.

De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval of mensen die aan de hand van het signalement van de drie jongens deze herkennen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.(06-179613)

Politie houdt jeugdige brandstichters op heterdaad aan ASSEN Vier 13-jarige jongens uit Assen zijn donderdagmiddag op heterdaad aangehouden terzake brandstichting. Het viertal stak een coniferenhaag voor een woning aan de Dwarsbree in brand. Hierdoor werden enkele coniferen vernield. Dankzij enkele oplettende getuigen kon een voorbij fietsende dader na een korte achtervolging door de politie aangehouden worden. Een tweede dader die hierbij ontkwam werd bij thuiskomst door zijn moeder opgewacht die hem aan de politie overdroeg. De overige twee verdachten werden later aangehouden. De vier jongemannen bekenden de brandstichting. De bewoner stelde de verdachten aansprakelijk voor de schade die ongeveer 120 bedraagt. (06-179665)

Woninginbraak
KOEKANGE Vanmorgen werd er ingebroken in een woning aan De Esdoorn. Toen de bewoners het geluid van een kast hoorden die open ging ontdekten ze beneden de inbraak en zagen buiten een persoon weglopen. Door het openbreken van een achterdeur en een bijkeukendeur konden de daders in de woning komen. Een portemonnee met inhoud werd weggenomen. (06-179780)

Man krijgt klappen van buurman
HOOGEVEEN Een 58-jarige bewoner van de Neptunus deed donderdagavond aangifte van mishandeling tegen een 41-jarige straatgenoot. De 58-jarige man stoorde zich aan het lawaai dat buurtbewoners buiten veroorzaakten. Hierop is de man naar buiten gelopen en vroeg aan de buiten zittende mensen of het iets rustiger kon. Uit de groep kwam 41-jarige man gelopen en sloeg de man tegen zij hoofd en arm. De man raakte hierbij gewond. De politie stelt een onderzoek in. (06-179752)

Huiselijk geweld
EEXTERVEENSCHE KANAAL Een 53-jarige man uit Eexterveenschekanaal werd donderdagavond aangehouden terzake huiselijk geweld. Zijn 25-jarige vrouw deed aangifte van mishandeling en bedreiging.

ASSEN Een 46-jarige vrouw uit Assen deed donderdagavond eveneens aangifte van huiselijk geweld. De vrouw verklaarde in de woning van haar ex-vriend te zijn mishandeld door de 42-jarige ex-vriend en een eveneens in de woning aanwezige 47-jarige Assenaar. Beide mannen werden aangehouden en ingesloten. (06-179724)

MEPPEL In Meppel werd een 39-jarige onder invloed verkerende man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn ex-vriendin te hebben geslagen en het huisraad te hebben vernield. (06-179745)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280