Ministerie van Defensie

15-09-2006 10:33

Australisch reconstructieteam in uruzgan

Kolonel Theo Vleugels (l) en de Australische luitenant-kolonel Mick Ryan steken de schop in de grond voor de bouw van een opleidingscentrum in Uruzgan - Foto: Ricky Fuller, Australische MvD. De Australische bijdrage aan de Nederlandse troepenmacht in Uruzgan krijgt de naam Reconstruction Task Force en zal bestaan uit een mengeling van genisten en infanterie. Ze wordt uitgezonden voor de duur van twee jaar en houdt zich bezig met projecten voor de wederopbouw die de Afghanen uitzicht moeten bieden op een stabiele en veilige toekomst.

Het gros van de eenheid is samengesteld uit personeel van het 1ste Genie Gevechtsregiment. In de gelederen bevinden zich onder anderen timmerlieden, loodgieters en elektriciens, die hun vakkennis door het geven van opleidingen hopen over te dragen op de plaatselijke bevolking.

De beveiliging voor de Reconstruction Task Force wordt geleverd door gemotoriseerde infanterie van het 6de Bataljon en het 5/7de Bataljon, uitgerust met Bushmasters, plus eenheden van het 2de Cavalerieregiment met ASLAV lichte pantserwielvoertuigen.

Klik op de afbeeldingen voor foto's in hoge resolutie.

De Australiërs worden deel beschermd door ASLAV pantserwielvoertuigen (hier gefotografeerd in Irak) - Foto: Robert Nyffenegger, Australische MvD.