Politieberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 15-09-2006

Gewond bij aanrijding

WOERDEN Een 33-jarige fietser is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Eilandenkade.

De politie kreeg omstreeks 20.40 uur de melding van het ongeval en ging ter plaatse. De fietser uit Woerden bleek met lage snelheid te zijn aangereden door een 28-jarige automobilist uit Woerden. De fietser is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht.

Gewond bij val met geleende bromfiets

BREUKELEN Een 16-jarig meisje is donderdagavond gewond geraakt bij een val met een geleende bromfiets op het fietspad gelegen tussen de GS van Ruwiellaan en de Scheperweg.

Het meisje uit Breukelen verloor rond 19.35 uur de macht over het stuur en viel. Zij is met schouder- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Zij reed zonder bromfietscertificaat op een fietspad verboden voor bromfietsen. Daarvoor krijgt zij bekeuringen.

Ruziemaker aangehouden

MAARSSEN Donderdagavond 14 september heeft de politie rond 23.00 uur opgetreden op de Gerard Terborchstraat. Een 51-jarige man uit Maarssen werd aangehouden na bedreiging van bewoners. In eerste instantie ging de man mee met de politie, maar na onenigheid met de 37-jarige bewoonster verzette de man zich zodanig tegen de politie dat inzet van pepperspray noodzakelijk was. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Snelheidsovertreder aangehouden

MAARSSEN - Donderdag 14 september heeft de politie rond 11.00 uur een 56-jarige man uit Breukelen aangehouden tijdens een snelheidscontrole op de Zuilense Ring. De man reed 155 km/uur, waar de maximumsnelheid 50 km/uur is. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Controle geslotenverklaring

WOERDEN - Donderdagochtend tussen 07.30 en 08.30 uur heeft de politie op de s-Gravensloot gecontroleerd op het rijden bij een geslotenverklaring. Twintig mensen werden bekeurd omdat zij daar reden, één persoon vanwege het niet dragen van de autogordel.