Ingezonden persbericht


Plantronics verbetert real-time spraakmogelijkheden voor IBM Lotus Sametime 7.5 zakelijke gebruikers

Plantronics' VoIP headset oplossingen: één enkele, draadloze headset voor meerdere applicaties en toepassingen

Hoofddorp, 15 september 2006 --- Plantronics, Inc. (NSY: PLT) komt met een serie VoIP headsets, waaronder de Plantronics Voyager 510-USB, de eerste Bluetooth headset geschikt voor internettelefonie, die IBM Lotus Sametime 7.5 software ondersteunen om real-time samenwerking op kantoor te verbeteren. Plantronics demonstreerde op het IBM event, "Real Time. Right Now" de draadloze gesprekseigenschappen van de Voyager 510-USB in combinatie met Lotus Sametime 7.5.

Aangezien zakendoen meer en meer virtueel wordt en er op de desktop steeds meer voice-enabled communicatiehulpmiddelen staan, wordt samenwerking een leidraad voor concurrerend voordeel. Plantronics headsets verbeteren samenwerkingsplatforms, zoals Lotus Sametime 7,5, door één enkele hoofdtelefoon te ontwikkelen die voor diverse communicatietoepassingen gebruikt kan worden. Bovendien geeft het de vrijheid om via een draadloze oplossing real-time verbonden te zijn tot een afstand van 60 meter van je computer. Met Plantronics professionele headsets en Lotus Sametime 7,5, kunnen bedrijven haperingen in de workflow opheffen, de communicatiesnelheid vergroten en vertragingen in het beslissingsproces voorkomen, wat leidt tot een verbetering van het bedrijfsrendement.

"IBM en Plantronics bieden zakelijke gebruikers de vrijheid om hun communicatie te standaardiseren en real-time verbonden te zijn, zelfs wanneer ze niet achter hun bureau zitten," zegt Chuck Yort, vice-president van Plantronics Business Solutions Group. "Het integreren van Plantronics' headsets met Lotus Sametime 7,5 is de eerste stap richting de realisatie van Plantronics' visie van real time communicatie binnen de onderneming."

"Real-time technologie elimineert barrières tussen mensen en heeft de snelheid waarmee zaken wordt gedaan significant veranderd," aldus Ken Bisconti, vice-president van Lotus Software Products, IBM. "De ondersteuning van Lotus Sametime real-time samenwerkingsplatform door Plantronics' VoIP headset oplossingen vermindert de complexiteit en maakt het voor zakelijke gebruikers gemakkelijk om efficiënter te communiceren."

VoIP headsets voor zakelijke gebruikers

Plantronics heeft een lange geschiedenis wat betreft de ontwikkeling van kwalitatief uitstekende headsets voor talrijke toepassingen. Dankzij een goed begrip van het VoIP netwerk, kan Plantronics producten ontwikkelen die optimaal en intelligent binnen VoIP infrastructuren werken. Met zijn PerSonoCall software breidt Plantronics de voordelen van VoIP-communicatie over het gehele kantoor uit. PerSonoCall merkt binnenkomende gesprekken op, ook op afstand, en zorgt ervoor dat de beller PC-telefoongesprekken draadloos kan beantwoorden en beëindigen, ook als ze niet achter hun bureau zitten. Door het wegnemen van 'het draadje' tussen PC en headset kan de kantoorwerker rustig door zijn kantoor ijsberen, en doorpraten bij de printer of de koffiemachine, en toch geheel handsfree zijn werkzaamheden uitvoeren. PerSonoCall zal later dit jaar Lotus Sametime 7.5 ondersteunen.

Kijk voor meer informatie over Plantronics' VoIP-ready producten op www.plantronics.nl

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl