Ingezonden persbericht


Hans Verhoeven legt zijn bestuursfunctie neer

Hans Verhoeven, voorzitter van de ZLTO-vakgroep Varkenshouderij legt zijn bestuursfunctie neer. Dat gebeurt tijdens de algemene ledenvergadering van de ZLTO op 23 november. Zijn weloverwogen beslissing maakte Verhoeven bekend tijdens een vakgroepoverleg.

"Na 5 jaar vol energie en met veel plezier bestuurswerk voor de ZLTO te hebben verricht, ga ik me bezig houden met het ontwikkelen van mijn eigen varkensbedrijf", licht Verhoeven zijn besluit toe. "Bedrijfsontwikkeling kost veel tijd en daar ligt nu mijn prioriteit. De beslissing om te stoppen is niet eenvoudig, maar ik sluit een leuke en enerverende periode af."

In hart en nieren
De ZLTO en de vakgroep LTO Varkenshouderij betreuren het dat Verhoeven zijn bestuursfunctie gaat beëindigen. Gerbert Oosterlaken, vice-voorzitter ZLTO-vakgroep Varkenshouderij kent hem als een gedreven persoon, een bestuurder in hart en nieren. "Wij hebben begrip voor zijn situatie en respecteren zijn besluit." Annechien ten Have, vakgroepvoorzitter LTO Varkenshouderij beaamt de woorden van Oosterlaken. "Erg spijtig maar begrijpelijk."

Kennis
Verhoeven bekleedt sinds september 2001 het voorzitterschap van de ZLTO-vakgroep varkenshouderij. Na de gewijzigde organisatiestructuur kwam het vice-voorzitterschap van de landelijke vakgroep LTO Varkenshouderij erbij. Hij is kartrekker van de landelijke portefeuille 'Ketensamenwerking en netwerken markt'. Ook brengt hij bij de portefeuilles 'Algemene zaken' en 'Certificering en kwaliteit' zijn jarenlange bestuurservaring en kennis van sector en keten in.

Op korte termijn start de ZLTO de procedure om mogelijk al tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 23 november zijn opvolger bekend te maken.

De ZLTO is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO heeft zo'n 19.000 leden die ruim 12.000 agrarische bedrijven vertegenwoordigen.

Noot voor de pers: voor meer informatie K. Jille.
Telefoon 06-212 124 40 of 013-583 63 55.