Politieberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 15-09-2006

Snelheidscontrole

HOOGLAND Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Bunschoterstraat. Tussen 08.45 en 11.00 uur passeerden 1526 voertuigen de radar. Daarvan reden er 39 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 111 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 kilometer per uur.

Meisje gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een 17-jarig meisje uit Hilversum is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding op het Stationsplein. Het meisje stak omstreeks 12.30 uur op haar fiets de weg over, komend vanaf het Stationsplein. Daarbij reed ze over het zebrapad. Omdat ze oordopjes met muziek in had, hoorde ze de auto van een 27-jarige man uit Uithuizen niet aankomen.

Hij reed over de Stationsstraat en zag op zijn beurt de fietsster over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde, raakte de Hilversumse gewond. Per ambulance is ze overgebracht naar het ziekenhuis, waar werd geconstateerd dat haar pols gebroken was. De politie heeft geholpen bij het invullen van het schadeformulier.

Dief aangehouden

LEUSDEN Een 25-jarige Duitser is donderdag omstreeks 14.30 uur aangehouden wegens diefstal van goederen bij een bedrijf aan de Plesmanstraat. De man was ingehuurd door het bedrijf voor verbouwingswerkzaamheden, maar maakte van de gelegenheid gebruik om diverse goederen weg te nemen. De uitvoerder betrapte hem toen hij een tas met spullen in zijn auto zette. Hij hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Die onderzoekt wat de man precies heeft gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Op de Stationsweg heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 12.45 en 15.45 uur passeerden 1259 voertuigen de radar. Daarvan reden er 107 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 78 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.

Rijden onder invloed

WOUDENBERG Een 29-jarige automobilist uit Lopik is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 01.30 uur zagen surveillerende agenten hoe de man op de Rijksweg A12 ter hoogte van Woudenberg met hoge snelheid reed en daarbij slingerde. Ze zetten hem aan de kant en lieten hem blazen. Daaruit bleek dat hij te veel op had. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 365 ug/l. Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal, mocht de man weer vertrekken.