Segway Inc. kondigt een vrijwillige terugname aan voor ......

Segway inc.

Segway Inc. kondigt een vrijwillige terugname aan voor een upgrade van de software in Segway(R) Personal Transporters

BEDFORD, New Hampshire, September 15 /PRNewswire/ --

Segway Inc. begint vandaag aan een vrijwillige terugname voor een upgrade van de software in Segway(R) Personal Transporters (PT's). Eigenaars van een Segway PT moeten contact opnemen met de distributeur in hun land voor informatie over een gratis software-upgrade. Klanten kunnen daarnaast naar www.segway.com gaan om zich te registreren voor de upgrade of om een distributeur in hun buurt te zoeken. Voor de upgrade zijn geen hardwarewijzigingen nodig.

Men heeft ervaren dat de richting van de wielen van de Segway PT onverwacht van richting kunnen veranderen, waardoor de rijder kan vallen. Dit gebeurt wanneer de snelheidsbeperking op de scooter de machine doet vertragen, en wanneer de rijder binnen een korte periode afstapt en terug opstapt.

"De veiligheid van onze klanten en onze producten krijgt bij ons de hoogste prioriteit. Van zodra wij ons bewust waren van deze situatie, zijn wij begonnen aan een software-upgrade die het probleem zou oplossen", aldus Jim Norrod, CEO bij Segway Inc. "Wij hebben nu een software-upgrade beschikbaar voor de gebruikers en wij raden onze klanten zeer sterk aan om zo snel mogelijk de upgrade te verkrijgen. Wij doen al het mogelijke om deze upgrade zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze klanten."

De vrijwillige terugname is van toepassing op alle Segway PT's die tot op heden werden verkocht, waaronder alle Segway PT i Series, e Series, p Series, XT, GT en i2 modellen. De terugname is niet van toepassing op de Segway x2. Vanaf vandaag worden alle nieuwe Segway i2-modellen vanuit de productievestiging van Segway Inc. geleverd met de upgradesoftware.

Info over Segway

Segway Inc. ontwikkelt intelligente bewegingscontroletechnologie bekend als Segway(R) Smart Motion(TM) die wordt ingebouwd in de lichte, elektrische vervoermiddelen die het bedrijf maakt, waaronder de welbekende Segway(R) Personal Transporter (PT). Segway Smart Motion zorgt voor intelligente bewegingscontrole waarmee een toestel zijn omgeving en zijn beweging kan controleren en beslissingen kan nemen over de manier waarop het moet bewegen.

Segway verkoopt een volledige lijn Segway PT's, scooters die geen emissies afgeven, waarmee men kan rijden op het voetpad of over terreinen en die ongelooflijk energie-efficiënt zijn - gelijk aan 191 kilometer per liter benzine. De Segway Robotic Mobility Platforms (RMP's) van het bedrijf zijn betrouwbare en duurzame mobiliteitsoplossingen voor robottoepassingen.

Segway Inc., is gevestigd in Bedford, N.H., VS, en heeft een wereldwijd distributienetwerk met meer dan 250 verkooppunten in 61 landen. Extra informatie over Segway en haar verkooplocaties vindt u op www.segway.com. U kunt ook bellen naar
+1-866-4SEGWAY. Mediamateriaal en digitale afbeeldingen zijn beschikbaar bij het Segway-perscentrum op www.segway.com/news.

Contactpersonen:

Frankrijk
Com'Vitamine
Sophie Perrette Bréant / Nicolas Kourganoff

+33-(0)1-55-21-01-51 / +33-(0)1-55-21-01-59
sophiep@comvitamine.fr / nicolask@comvitamine.fr

Duitsland
Agentur Frische Fische
Jan Eppers

+49(0)351-56-33-870
jep@frische-fische.com

Italië
SCM
Elena Casalini

+39-02-34-52-639
Elena.casalini@scm.it

Spanje
Tin Can Comunicación
Curro Rodriquez

+34-913-524-994
mailto:curro@tincan.es

Alle overige landen
Segway Inc.
Carla M. Vallone

+1-866-473-4929
media@segway.com

Website: www.segway.com