Rotterdams Conservatorium / Dansacademie


Mike Garson.

Toetsenist David Bowie op RC

In de eerste week van oktober is pianist en componist Mike Garson gastdocent op de Rotterdam Pop Academy en bij de studierichting Muziekproductie van het Rotterdams Conservatorium.

Van piano tot elektronisch keyboard, Mike Garson (1945, Brooklyn N.Y.) is een man van vele talenten en oneindige inspiratie. Deze avant-garde muzikant laat geen enkel artistiek middel onbenut. Garson is een man die het woord `no' niet kent, maar het woord `now' des te beter. Hij staat bekend om zijn indrukwekkende pianospel, maar is ook een gerespecteerd componist en een ontluikende computerartiest. Garson is vooral bekend als toetsenist van David Bowie. Al meer dan dertig jaar speelt hij samen met deze mega-artiest; op bijna ieder Bowie-album is hij te horen en hij was ook altijd van de partij tijdens tournees. Maar ook andere bands konden rekenen op zijn inspirerende spel. Zo toerde Garson eind jaren '90 met de Amerikaanse band Smashing Pumpkins.
Op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober zit Garson met studenten in de opnamestudio van het conservatorium. Van maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober werkt hij op de Rotterdam Pop Academy met studenten aan een songwriting-project. Het resultaat hiervan is te zien en te horen op woensdag 11 oktober tijdens de slotpresentatie in WaterFront. Daarnaast staan er een workshop toetsen en een workshop disklavier piano op het programma.
Meer informatie over tijden en locaties: rvancommenee@codarts.nl. Zie ook www.mikegarson.com.