VVD


14-9-2006

VVD wil duidelijkheid Vogel- en Habitatrichtlijn

VVD-woordvoerster Snijder-Hazelhoff wil van de minster van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit duidelijkheid over de Nederlandse implementatie van de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn.

In het land blijkt veel onduidelijkheid en onzekerheid te zijn over de uitwerking van de richtlijn. De minister van LNV heeft op vragen van de VVD-woordvoerster een aantal duidelijke kaders weergeven waarlangs de richtlijn geïmplementeerd zal worden.

De minister heeft nadrukkelijk aangegeven dat er geen Nederlandse kop zit op implementatie van de richtlijn.
Hij is het met de VVD eens dat haalbaarheid en betaalbaarheid belangrijke uitgangspunten bij de implementatie zijn. Tevens heeft hij toegezegd dat zo snel mogelijk met de beheerplannen gestart moet worden voor de voorlopig aangewezen gebieden. Juist het maken van deze beheerplannen is essentieel, omdat hiermee de afweging tussen economie en ecologie helder wordt. Bovendien dienen bij het maken van deze plannen omwonenden, ondernemers en maatschappelijke organisaties rondom de gebieden in het proces betrokken te worden.

14 september 2006

Janneke Snijder-Hazelhoff: j.snijder@tweedekamer.nl

Klik hier voor de volledige inbreng van Janneke Snijder-Hazelhoff tijdens het Algemeen Overleg over de Vogel- en Habitatrichtlijn.