Politieberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 15-09-2006

Bromfietscontrole

VEENENDAAL/RENSWOUDE De politie heeft donderdag in Veenendaal en Renswoude op drie locaties een bromfietscontrole gehouden. Daarbij waren het Regionaal Scooterteam en vier motoragenten betrokken. In totaal werden 70 bekeuringen uitgeschreven.

Controleposten waren ingericht op de Kerkewijk en de Nijverheidslaan in Veenendaal en de Arnhemseweg in Renswoude. Tussen 14.00 en 21.00 uur werden 97 bromfietsen en hun bestuurders onderworpen aan controle. Bekeuringen werden uitgeschreven voor te veel vermogen (30), geen bromfietscertificaat (3) of het certificaat niet kunnen tonen (2), geen verzekering kunnen tonen (3) en geen kentekenbewijs kunnen tonen (4), geen of onterecht voeren van oranje of gele stickers (3).

Zeven bromfietsers droegen geen helm. In vijf gevallen was sprake van een technisch gebrek. Zestien bekeuringen golden verkeersgedrag of overige gedragingen. Drie bestuurders deden afstand van hun uitlaat; één persoon deed afstand van een (verboden) elektrostep.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Tijdens een routinecontrole op de Weverij is een bestuurder van een bestelauto, een 38-jarige Veenendaler, betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 01.15 uur moest de man blazen. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 345 ug/l. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal mocht de man weer vertrekken.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Op de Wageningselaan heeft de politie donderdag tussen 10.00 en 10.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij zijn zeven bekeuringen uitgeschreven: zes keer wegens te hard rijden en een keer wegens het niet dragen van de autogordel. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 74 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.

Winkeldievegge aangehouden

VEENENDAAL Een 27-jarige vrouw uit Tiel is donderdag bij een winkel aan de Hoofdstraat betrapt op diefstal van kleding. Toen de vrouw omstreeks 13.45 uur de winkel verliet, ging het alarm af. Winkelpersoneel ging achter haar aan, en wist haar in een andere winkel te achterhalen, waarna de vrouw werd overgedragen aan de politie. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.