Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer opgepakt na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 15-9-2006 11:11:20

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagavond in het Spijkerkwartier een 41-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou een 51-jarige bewoner met een mes hebben bedreigd na een ruzie. Het slachtoffer had al eerder bij de politie melding gemaakt over het gedrag van de Arnhemmer in de wijk. Toen hij hem daarover aansprak zou de Arnhemmer een mes hebben getrokken en het slachtoffer hebben gedreigd daar mee te steken. Agenten troffen de 41-jarige man even later op de Spijkerlaan aan. Hij bleek een mes bij zich te hebben en werd vervolgens aangehouden. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier verdachten aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 15-9-2006 11:10:39

Arnhem - In Arnhem zijn donderdag vier verdachten aangehouden door de politie na winkeldiefstallen. Twee meisjes van veertien en vijftien jaar uit Arnhem werden door beveiligingspersoneel betrapt toen ze bij een zaak aan de Ketelstraat parfum zouden hebben gestolen. In het winkelcentrum Kronenburg liepen twee vrouwen van 26 en 33 jaar uit Olst tegen de lamp. De vrouwen zouden voor ruim 200 euro aan diverse goederen hebben gestolen. Bij de aanhouding van de twee ontstond een schermutseling met een beveiligingsmedewerker omdat de 33-jarige wilde weglopen. De twee zijn later aan de politie overgedragen. Door de beveiligingsmedewerker is aangifte gedaan van mishandeling. Volgens zijn verklaring was hij door de 33-jarige geslagen en gebeten. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tientallen boetes bij verkeerscontroles in Zuid
Publicatiedatum: 15-9-2006 11:09:28

Arnhem - De politie van de unit Arnhem-Zuid heeft donderdag in totaal 62 bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontroles op verschillende wegen. Gedurende de hele dag werden controles gehouden op de Koppelstraat, Randweg en Huissensestraat. De meeste bekeuringen (34) waren voor automobilisten die zonder gordel reden. De rest was voor diverse andere verkeersovertredingen zoals rijden zonder helm, rijden door rood en het rijden op opgevoerde brommers. De controles vonden plaats in het kader van de verkeersactie `Gas terug!'

Door het verkeershandhavingsteam werd donderdag tussen drie en vier uur een veiligheidscontrole gehouden op de Brabantweg in Arnhem. Klachten van buurtbewoners over de verkeersveiligheid waren reden om te controleren op snelheid en gordel- en helmgebruik. Onder ruim 200 passanten werden echter geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel kregen 6 bestuurders een bon omdat ze zonder gordel reden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

`Gas terug' in Velp: 18 bekeuringen

Publicatiedatum: 15-9-2006 11:08:53

Velp - Verkeerscontroles, onder meer in het kader van de actie `Gas terug!' in Velp hebben donderdag 18 bekeuringen opgeleverd. De politie controleerde de gehele dag op de Waterstraat, Daalhuizerweg, Rozendaalselaan en de Hogeweg. In totaal 24 bromfietsers moesten stoppen voor een controle. Onder hen waren er 6 die een bekeuring kregen voor onder meer het rijden op een opgevoerde brommer, snelheid, rijden zonder helm, rijden zonder verzekering en technische mankementen. Ook automobilisten werden gecontroleerd. In totaal 8 keer werden boetes uitgedeeld voor het rijden zonder gordel. Op de Hogeweg, waar een 30 km/u zone is, werd 4 keer proces-verbaal opgemaakt voor snelheidsovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Man rijdt met scootmobiel tegen vrouw

Publicatiedatum: 15-9-2006 11:07:00

Zevenaar - Een 65-jarige inwoner van Zevenaar was donderdagmorgen met zijn scootmobiel betrokken bij een ongeval in zijn woonplaats. De man reed over de Muldershof en kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een 72-jarige vrouw uit Babberich. De vrouw kwam ten val. Hierbij zou ze niet gewond zijn geraakt (wel zou ze een pijnlijke heup aan de botsing hebben overgehouden). De man in de mobiel week door een schrikreactie uit en raakte een terrastafel en de gevel van een pand. Voor zover bekend raakte hij niet gewond; wel was zijn voertuig beschadigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053