Dienstenbond CNV

Wehkamp: Ledenvergadering als gevolg van aangekondigde voornemens directie
15-09-2006

De directie heeft u geïnformeerd omtrent het voorgenomen besluit om de afdelingen Service Contacts en Sales Contacts van de afdeling TRC te gaan outsourcen. Deze afdelingen vallen onder de werkmaatschappij Wehkamp Retail. De maatregelen zullen gevolgen hebben voor de bestaande werkstructuren en processen. Uw directie heeft inmiddels deze maatregelen per memo medegedeeld en daarna de vakbonden -FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond- geïnformeerd. Over het verdere verloop van de aangekondigde voornemens, zal de directie op gebruikelijke wijze binnen de onderneming communiceren.

Om verschillende redenen is de directie van mening dat outsourcing van (het afhandelen van) klantencontacten door een externe partner berust op een strategische en noodzakelijke keuze. Deels vanwege externe factoren, o.a. de online bestellingen, de online services en het verkrijgen van advies, maar ook vanwege haar interne organisatie. Uiteraard zal de Ondernemingsraad hierover uw directie gaan adviseren. De afwegingen van de directie zullen worden getoetst op de (strategische) noodzaak en de gevolgen voor de werkgelegenheid en de te nemen maatregelen binnen een gesteld tijdspad. "Alles omvattend ontstaat op basis van een strategische samenwerking met deze externe partner een synergie ten voordele van de klant", aldus de directie. Met trefwoorden als "flexibiliteit, kwaliteit en werkgelegenheid" besluit Wehkamp haar nadere toelichting op de voorgenomen plannen.

De vakbonden worden zoals gebruikelijk is bij Wehkamp- tijdig geïnformeerd en daar waar nodig betrokken bij het proces. Wehkamp oriënteert zich thans op de zakelijke markt die zich specialiseert op het gebied van outsourcing. Uiteraard stelt Wehkamp hoge eisen aan de nieuwe partner en zal ook de locatiekeuze een belangrijke voorwaarde zijn! Verder zijn in de Wet Overgang Onderneming regels opgenomen die garanties bieden op: arbeidsovereenkomst, werkgelegenheid, salariëring en het meenemen van dienstjaren (anciënniteit). Voordat wij verder met de directie spreken, hebben wij op veler verzoek een ledenvergadering gepland. Hoewel we ons realiseren dat er nog leden op vakantie kunnen zijn, hebben we desondanks besloten de vergadering te laten plaatsvinden op donderdag 31 augustus 2006. Verder hebben we met de Ondernemingsraad afspraken gemaakt over het te volgen tijdspad en de wijze waarop we elkaar van dienst kunnen zijn in dit omvangrijke organisatieproces. Deze ledenvergadering is hier onder meer een uitvloeisel van.

Zoals u weet zijn er rond uw CAO ook belangrijke ontwikkelingen te vermelden. Op korte termijn krijgen de leden een uitnodiging voor een bijeenkomst die gehouden zal worden op 18 september 2006. Op die vergadering zal een toelichting worden gegeven op het eindbod van de PSB-werkgevers voor de nieuwe CAO.

Met klem wijzen wij u er op dat deze CAO-bijeenkomst een (nagenoeg) onafhankelijk van elkaar gescheiden traject is. Zowel beide bijeenkomsten hebben haar eigen agenda met haar eigen dimensie.

De ledenvergadering die gehouden wordt rondom de outsourcingplannen zal plaatsvinden in Hotel MERCURE te ZWOLLE

Hertsenbergweg 1

op DONDERDAG 31 augustus 2006

Aanvang 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Let wel, we beschouwen de bijeenkomst als een besloten vergadering en is alleen toegankelijk voor werknemers van Wehkamp die georganiseerd zijn of ter plekke lid worden van FNV Bondgenoten of CNV Dienstenbond.

Heeft u nog vragen of opmerkingen neem dan contact op met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo tel: 055 577 26 40 of per e-mail: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl