1e persbericht van vrijdag 15 september 2006

Eindhoven, 15-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

De politie heeft donderdag rond 20.30 uur een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor mishandeling van zijn 32-jarige ex-vrouw uit Eindhoven. De man werd door de politie aangehouden in het politiebureau nadat de man zichzelf had aangegeven. De verdachte had kort daarvoor zijn ex-vrouw op staan wachten bij haar woning in Woensel-Noord. Toen de vrouw naar buiten kwam sloeg hij haar in het gezicht en werd zij geschopt. De vrouw heeft verwondingen opgelopen aan haar gezicht en is voor behandeling hiervan naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Politie pakt mannen op na vernieling

De politie heeft vrijdag rond 4.30 uur in hun woning in het Centrum twee mannen (26 en 31 jaar) aangehouden. Zij zouden kort daarvoor op het Molenveld glazen panelen van een parkeergarage vernield hebben. Aan de hand van de omschrijving van beide mannen konden deze even later worden aangehouden. Tijdens het verhoor bekende de 31-jarige verdachte de vernieling alleen gepleegd te hebben waarna zijn 26-jarige huisgenoot in vrijheid werd gesteld. De 31-jarige verdachte zit nog vast voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor rijden zonder rijbewijs

De politie heeft vrijdag rond 1.15 uur op de Jan van Eyckgracht een 40-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Agenten zagen de auto slingerend rijden waarna zii de bestuurder gecontroleerd hebben. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben en blies een promillage van 1,50. Ook had de man geen rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft vrijdag rond 3.45 uur op de Rivierensingel een 32-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. Agenten zagen even daarvoor dat de bestuurster met haar auto bijna een middengeleider raakte. Bij controle van de vrouw bleek zij alcohol gedronken te hebben. Zij blies een promillage van 1,45. Het rijbewijs is ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Politie zoekt getuigen van ongeval

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval dat donderdag rond 19.00 op de Nieuwe Kerkstraat gebeurde. Een 15-jarige bromfietser kwam daar ten val en raakte gewond. Hij werd met inwendig letsel in het ziekenhuis opgenomen. Het is niet bekend wat de oorzaak is van de val en of er een andere verkeersdeelnemer bij het ongeval is betrokken. De bromfietser herinnert zich niets van het ongeval. Getuigen kunnen bellen met de politie in Veldhoven, 0900 8844.

Bladel: Dronken automobilist rijdt tegen muur

Een 32-jarige automobilist uit Tilburg is vrijdag rond 3.00 uur op De Lei tegen een omheining van een voortuin gereden. Na de aanrijding was de bestuurder doorgereden. Agenten kregen kort daarna de melding dat op de Casterensedijk de automobilist en zijn auto waren aangetroffen. De man had letsel aan zijn hoofd en is opgenomen in het ziekenhuis. De bestuurder bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Van hem is bloed afgenomen. Het rijbewijs van de bestuurder wordt ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Inzittenden gewond na eenzijdig ongeval A67

Bij een eenzijdig ongeval op de A67 vrijdag rond 4.30 uur zijn twee inzittenden (28 en 30 jaar) beiden uit Polen gewond geraakt. De bestelauto waarin zij reden botste door onbekende oorzaak tegen de vangrail. Zowel de 28-jarige bestuurder als zijn bijrijder zijn na het ongeval met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.

Aarle Rixtel: Inbraak in woning

In een woning aan Den Bongerd is vrijdag rond 2.00 uur ingebroken. Een raam van de garage werd opengebroken. Uit de woning werden onder andere een portemonnee, een mobiele telefoon en geld ontvreemd.