Gemeente Amerongen


Fort Daatselaar komt tot leven

Ondertekening convenant Grebbelinie
Donderdag 14 september 2006 vond bij Fort Daatselaar de feestelijke ondertekening van de gebiedsafspraak Grebbelinie plaats.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met een groot aantal genodigden werd de gebiedsafspraak ondertekend. Met deze afspraak en visie is een plan gestart voor het herstel van de Grebbelinie. Dit herstelplan is een uitkomst van een aantal bewonersavonden in het hele gebied van de Grebbelinie van Rhenen tot Bunschoten. Met meer dan 200 project ideeën, is gebleken dat de Grebbelinie enorm leeft onder de bewoners van de Gelderse Vallei. Uit de 200 ideeen zijn elf sleutelprojecten geselecteerd waarmee een start gemaakt kan worden.De gebiedsafspraak Grebbelinie is een samenwerking tusssen veel organisaties, gemeenten, provincie, Staatsbosbeheer, Recreatieschap en veel plaatselijke historische verenigingen.

Grebbelinie ook in gemeente Heuvelrug
Ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is een deel van de Grebbelinie gelegen, zoals de Rode Haan, de Slaperdijk, enkele kilometers liniedijk en een deel van de Groeperkade. Voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug was wethouder Emmy van Wijngaarden aanwezig voor de ondertekening van de gebiedsafspraak op Fort Daatselaar. De plannen voor de Grebbelinie worden in een aantal jaren uitgevoerd.

Rook en tromgeroffel en paarden op" Fort Daatselaar"