Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Bergambacht-Schoonhoven

Grondboringen voor dijkversterking Bergambacht-Schoonhoven

In week 39-41 voert VCMI grondboringen uit bij de Lekdijk in Bergambacht, Ammerstol en Schoonhoven. Dit doet het bedrijf in opdracht van het hoogheemraadschap in het kader van een milieukundig onderzoek.

In totaal worden er 680 boringen uitgevoerd, waarvan de meeste handmatig. 40% van de boringen wordt uitvoerd tot een diepte van 0,5 meter. Bij 30% van de boringen varieert de diepte van een tot vier meter. De resterende 30% van de boringen betreft de bestaande asfaltlaag en de fundering. De uitvoerende medewerkers zijn te herkennen aan hun bedrijfskleding met de aanduiding VCMI.

De grond, het funderingsmateriaal en het asfalt, wat uit de boringen vrijkomt gaat naar het laboratorium voor nader onderzoek. Zo krijgen we een inzicht van de chemische samenstelling van deze materialen op het hele traject, waar de dijkversterking plaatsvindt en kunnen we globaal vaststellen of er en waar er verontreinigingen zijn. De resultaten van het onderzoek worden in een milieukundig rapport vermeld, wat te zijner tijd ter inzage zal worden gelegd, tegelijk met het mer en het ontwerpplan.