Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Avaya en Ezwim brengen voordelen van mobiele communicatie en mogelijke kostenbesparingen in kaart met de mobilitytest.nl

Bedrijfsbudget voor mobiel werken in 2007 onderbouwd in 5 minuten

TER PUBLICATIE: 15 september 2006

Nieuwegein Om Nederlandse bedrijven te helpen bij het inzichtelijk maken van onnodig hoge kosten van mobiele communicatie en de voordelen van flexibel werken aan te tonen is de website www.mobilitytest.nl gelanceerd. Deze site biedt CFO s, controllers en telecommanagers, in minder dan vijf minuten, kosteloos inzicht in het tijd- en kostenverlies door bijvoorbeeld files en de te realiseren verbeteringen. Per jaar besteedt het Nederlandse bedrijfsleven tussen de 1.000 en 4.000 euro per medewerker aan vaste-, mobiele- en telewerkcommunicatiekosten. Tevens zal naar verwachting het economische verlies door filevertraging in de komende tien jaar bijna verdrievoudigen en nemen de reistijden gemiddeld met 50 procent toe. Volgens de initiatiefnemers Avaya en Ezwim, zijn besparingen tot 60 procent te realiseren op mobiele communicatie en liggen productiviteitsverbeteringen van 5 procent binnen handbereik.

Naar aanleiding van de test kan een organisatie direct een concrete business case creëren. Daarbij wordt in kaart gebracht op welke wijze het bedrijf 20 tot 60 procent kosten kan besparen. Deze kostenbesparingen kan een bedrijf vervolgens investeren in mobiele innovaties, zoals thuiswerken met volledig geïntegreerde mobiliteit, optimale bereikbaarheid en verbetering van klantcontacten en werkomgeving. Nederlandse overheids- en benchmark-gegevens van de Ezwim-database onderbouwen de Mobility Test.

Ron van Valkengoed, Managing Director van Ezwim: De Mobility Test is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende communicatiebehoeften binnen bedrijven. Het biedt inzicht in de kosten op alle bedrijfsniveaus en draagt oplossingen aan. De test biedt de gebruiker een concrete, geïllustreerde business case en prognoses van de kosten voor mobiele communicatie en mobiliteit in z n geheel. Daarnaast laat de test de directe verbeteringen zien om deze kosten omlaag te brengen.

Ezwim heeft een diepgaande kennis op het gebied van telecomkosten. Op basis van deze samenwerking kan Avaya de waarde van telecommunicatie bespreken met klanten en end-to-end oplossingen bieden , zegt Jaco Pesschier, Channel Director van Avaya. Daarnaast kunnen we via deze overeenkomst klanten helpen om te kijken naar het totaalplaatje van telecommunicatie, in plaats van slechts naar enkele onderdelen daarvan.

De initiatiefnemers wijzen op het belang van steeds efficiëntere communicatie. Ondanks ontwikkelingen als reorganisaties, ambitieuze targets, toename van files en stijgende vervoerskosten moeten bedrijven competitief blijven. Bedrijven die telewerken mogelijk maken, constateren dat productiviteit toeneemt en de medewerkertevredenheid stijgt. De website www.mobilitytest.nl helpt bedrijven de stap richting deze innovatieve manier van werken te onderbouwen.

Over Avaya

Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.