Digitale Gemeente Houten

Tweede zevenklapper voor Delta Sports, Houten

Steven van Santen

Houten- Delta Sports kent een bijzonder goede start van het seizoen. Na vorige week al zeven keer te hebben gescoord tegen Vianen, werd ditmaal Kockengen met 7-1 aan de kant gezet. Binnen de minuut bezorgde Dylan Wienke zijn ploeg de gewenste droomstart. Een kwartier later maakte Kay Vijfvinkel de 2-0. Daarna kwam Kockengen terug tot 2-1 en waren er kansen op meer. Het was echter Delta dat scoorde door Roy Janssen van t Land. Dit was de beslissing van de wedstrijd. Na de rust beslisten de invallers Pieter Bakker en Jorna Hoogendoorn met ieder twee goals de wedstrijd.
De andere ploeg uit Houten verging het een stuk minder goed dit weekend. Uit bij Hoogland leed VV Houten een zeer onnodige nederlaag. Met powervoetbal kwam Hoogland op voorsprong, maar dit werd vrij snel recht gezet door Stefan Vonk. Een rode kaart van Hoogland kon Houten niet in het zadel helpen. De thuisploeg liep zelfs weg naar 3-1, waarna Paul Koppers de eindstand op 3-2 bepaalde.