Gemeente Tilburg

15-9-2006
Factorium Tilburg maakt voorstel voortzetting cursusaanbod Beeldende Kunst
Voorzieningen in WHP54 blijven beschikbaar

Na intensief overleg hebben de gemeente Tilburg, Kunsteducatief Centrum Tilburg (KeCT) en Factorium Tilburg besloten dat het niet verstandig is om in september te starten met het cursusaanbod Beeldende Kunst.

De ervaringen uit het eerste jaar maakten duidelijk dat de organisatorische opzet van KeCT voor structurele problemen zorgde. Daardoor heeft de uitvoering van het Plan van Aanpak dat KeCT heeft gemaakt voor voortzetting van het aanbod in het pand Wilhelminapark 54 (WHP54), te weinig kans van slagen.
Hugo Backx, wethouder Cultuur. Het is beter om nu goed na te denken over een stevige organisatorische opzet. Wij hebben Factorium Tilburg gevraagd een voorstel te maken voor voortzetting van de cursussen Beeldende Kunst. Het goede nieuws is dat docenten en cursisten de bestaande voorzieningen in WHP54 kunnen blijven gebruiken. De gemeente stelt hiervoor een bedrag van 55.000,- beschikbaar, Factorium organiseert de openstelling en beheer van het pand.

Achtergrond
KeCT heeft het afgelopen cursusjaar hard gewerkt om vernieuwend invulling te geven aan het cursusaanbod. De ontwikkelingen en ervaringen uit het eerste, experimentele jaar dienden als basis voor een Plan van Aanpak voor de jaren 2006 - 2010. Wij vinden de ervaringen uit het eerste jaar van grote waarde voor de voortzetting van het aanbod in WHP54. Met name het uitstekend werkende partnership dat KeCT aanging met Factorium Tilburg voor het beheer van WHP54. Binnen een grotere organisatie kan de bedrijfsvoering rondom het aanbod beter worden geregeld, aldus Backx. Daarom heeft de gemeente besloten om samen met Factorium Tilburg afspraken te maken over voortzetting van de activiteiten. Het voorstel zal naar verwachting rond de jaarwisseling gereed zijn.