Dienstenbond CNV

Sociaal plan VGZ-IZA-Trias
15-09-2006

De leden van CNV Dienstenbond hebben met grote meerderheid ingestemd met het nieuwe sociaal plan VGZ-IZA-Trias. Ook de leden van de andere bonden hebben met grote meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat.

Kleine wijzigingen
Naar aanleiding van een aantal opmerkingen van de leden is het eerdere akkoord echter nog op een klein aantal punten in positieve zin aangepast. Er was namelijk een misverstand ontstaan tussen VGZ/IZA/Trias en de vakbonden over welk document zou gelden als basisdocument voor de onderhandelingen. Vakbonden waren uitgegaan van het oude begeleidingsplan terwijl VGZ/IZA/Trias was uitgegaan van hun gewijzigde concept.

Aangezien er sprake was van een misverstand, is dit op pragmatische wijze opgelost door op de volgende onderwerpen weer uit te gaan van de oude afspraken:


- de bemiddelingstermijn kan weer worden verlengd tot 2 jaar
- afspraken over opleidingen, etc. worden weer schriftelijk vastgelegd.

Meepraten over de ontwikkelingen binnen VGZ-IZA-Trias? In het onderhandelingsproces heeft CNV Dienstenbond met verschillende leden gesproken. We zouden dit overleg graag een structureel karakter willen geven. Er zijn de komende tijd voldoende ontwikkelingen te verwachten, dit mede gezien in het licht van de fusie met Univé. Input van u als medewerker binnen VGZ-IZA-Trias is noodzakelijk. U weet wat er speelt op de werkvloer en de beste vertolker hiervan bent u zelf.

Wilt u graag meepraten? Dat kan, geef u op bij uw bestuurder Carmen Scheuneman via e-mail: c.scheuneman@cnvdibo.nl of via telefoon: 040 211 66 74. Heeft u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze info dan kunt u uiteraard ook terecht bij uw bestuurder.