Dienstenbond CNV

Overname Euradius door The Sheridan Group
15-09-2006

CNV Media is geïnformeerd door de voorgenomen overname van Euradius door The Sherdian Group. Beide bedrijven hebben elkaar gevonden bij hun wens om uit te breiden naar die gebieden waar men nog niet vertegenwoordigd is. Euradius wilde haar vleugels uitslaan.

Groter en verder
Door de samenvoeging van beide bedrijven slaan beide twee vliegen in één klap: schaalvergroting en een positie in het gebied waar je je verder wilt ontwikkelen.

CNV Media kan zich voorstellen dat deze ontwikkeling voor beide bedrijven een antwoord is op de uitdagingen en bedreigingen in de komende jaren. Om die reden zien we de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

Gevolgen voor werknemers
Op dit moment zijn er geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij Euradius. Wij zullen Euradius nog vragen hierover schriftelijk aan ons mededeling te doen. De ervaring heeft ons immers geleerd dat samenwerking, fusie en/of overname vroeg of laat toch altijd op een of andere wijze effect heeft op de arbeidsvoorwaarden en/of de werkgelegenheid van werknemers. Dat wil niet zeggen dat alles altijd bij het oude moet blijven. Ook in een situatie waarin Euradius zelfstandig zou blijven, is er immers sprake van mogelijke bedreigende omstandigheden voor de werkgelegenheid in Nederland.

CNV Media en u
U bént CNV Media; samen met u houden we uw zaken goed in het oog en komen we op voor uw belangen. Wij kunnen ons werk alleen maar goed doen, als u ons informeert. Dat kan het gemakkelijkst via de mail (a.bulsink@cnvdibo.nl). Heeft u vragen of opmerkingen die van belang zijn, laat het ons weten.