Gemeente Den Haag

september 2006
Wethouder Baldewsingh opent Haagse tentoonstelling 'Samen stad zijn'(15 september)

In het kader van de Dag van de Haagse Ontmoeting is een fototentoonstelling samengesteld over burgerschap met onder andere foto's van geïnterviewde Hagenaars. Op maandag 18 september opent wethouder Rabin Baldewsingh (burgerschap) om 16.00 uur de tentoonstelling in het Atrium van het stadhuis. Tijdens deze opening vindt ook de première plaats van de film 'Samen stad zijn', die speciaal in het kader van de Dag van de Haagse Ontmoeting is gemaakt.

De fototentoonstelling bestaat uit foto's met interviews van Hagenaars die zijn gemaakt voor de speciale editie van de Stadskrant. Bekende Hagenaars zoals Ali Boussaboun en Paula Udondek, vertellen wat hun binding is met Den Haag. De tentoonstelling laat iedereen z'n verhaal vertellen en laat zien dat de stad van ons allemaal is. Wim Willems vertelt: "Elke Hagenaar zit wel met een draadje aan de stad vast."

De film 'Samen stad zijn' is een film over burgerschap in Den Haag. Tien inwoners van de verschillende stadsdelen vertellen wat zij vinden van hun burgerschap, wat zij doen voor hun stad, of wat hen Hagenaar maakt. De film geeft een indruk van hoe Hagenaars zich voelen in deze gevarieerde stad. Jacques Vork vindt zijn rust in een mooie volkstuin. Hester van der Jagt is gids op rondvaartboot De Ooievaart. "Jammer voor Amsterdam en Rotterdam, maar er is toch echt maar één residentie."

De gemeente Den Haag organiseert op dinsdag 26 september de Dag van de Haagse Ontmoeting. Op verschillende locaties in de stad worden activiteiten georganiseerd. Hagenaars worden opgeroepen actief mee te doen met de activiteiten. Dat gebeurt op verschillende manieren. Gedurende vier weken rijden bijvoorbeeld twee trams door de stad met aan de buitenkant aandacht voor de Haagse Ontmoeting. De tentoonstelling 'Samen stad zijn' is vanaf dinsdag 26 september in alle stadsdelen te bezoeken.