Provincie Limburg

Tijdelijk verkeerslichten op kruisingsvlak N297 en A2 Op het kruisingsvlak van de N297 met de A2, beter bekend als de af- en

toerit Born worden tijdelijk verkeerslichten geplaatst. De KLPD, Rijkswaterstaat en de Provincie hebben dit in gezamenlijk overleg besloten. De maatregelen die de Provincie in juli heeft getroffen ter verbetering van de verkeersveiligheid op deze kruising, leiden de laatste weken tot filevorming op de A2 komende vanuit de richting Eindhoven. Met een nieuwe markering, aanvullende bebording en een uitgebreide verkeersregelinstallatie wordt verwacht dat de ontstane problemen op de A2 voorbij zijn en de verkeersveiligheid ter plekke op het kruisingsvlak zo optimaal mogelijk is gewaarborgd.

Het verkeer, op de afrit van de A2 en op de N297, wordt door middel van knipperlichten geattendeerd op de verkeersregelinstallatie. Op de afrit, komende uit de richting Eindhoven, wordt een tijdelijke markering aangebracht. Er komt een aparte opstelstrook voor het links- en rechtsafslaande verkeer. Daar waar dat nodig is wordt de bebording aangepast. Bij de afrit Born ligt een fietspad dat, zolang de werkzaamheden daar duren, is opengesteld voor twee richtingen. Die situatie blijft ook met de tijdelijke verkeerslichten gehandhaafd. Voor de fietsers in beide richtingen komt er een apart verkeerslicht. Hierdoor krijgen zij een autovrije doorgang op het kruisingsvlak. Fietsers worden extra geattendeerd op de verkeerslichten. De werkzaamheden aan de brug bij Born zullen naar verwachting tot juli 2007 duren.

15-9-2006 10:01