Ingezonden persbericht


McAfee Virus Scan Mobile nu ook beschikbaar

voor Windows Mobile 5

VirusScan Mobile en VirusScan Mobile Enterprise Edition beschermen de mobiele beller

tegen SMiShing - phishing via SMS

Amsterdam, 15 september 2006 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE) maakt deze week de beschikbaarheid voor het Windows Mobile 5.0 platform bekend van McAfee(R) VirusScan(R) Mobile en McAfee VirusScan Mobile Enterprise Edition. Dit betekent een belangrijke uitbreiding van het gamma van platforms dat beschermd kan worden met de mobiele beveiligingssoftware van McAfee. Ook gebruikers van Windows Mobile 5.0 zijn nu verzekerd van effectieve bescherming tegen de nieuwste vormen van malware en andere dreigingen, waaronder een variant van phishing die via SMS werkt; ook wel bekend als SMiShing.

Mobiele apparatuur is de volgende uitdaging voor hackers en virusprogrammeurs. Mobiele apparaten die toegang hebben tot internet en waarmee tekstberichten worden verzonden en ontvangen, zijn niet immuun voor malafide codes. Bij smartphones en andere geavanceerde typen mobiele apparatuur is het gevaar nog groter, omdat daar virussen kunnen worden overgebracht bij het downloaden en installeren van applicaties. Als een virus eenmaal is binnengedrongen is verdere verspreiding zeer eenvoudig, bijvoorbeeld via de contactgegevens die op de meeste mobiele telefoons zijn opgeslagen. Binnen bedrijven kunnen die virussen vervolgens ook doordringen in het netwerk en zo de servicecontinuïteit en algemene productiviteit ondermijnen.

McAfee VirusScan Mobile en McAfee VirusScan Mobile Enterprise Edition beschermen mobiele apparatuur onder Windows Mobile 5.0 tegen aanvallen via SMS, MMS, Bluetooth en andere mogelijke ingangen. De software fungeert als beveiliging tegen de gevaren die inherent zijn aan het gebruik van e-mail en instant messaging, surfen op internet en downloaden van bestanden en programma's. Geïnfecteerde bestanden worden gedetecteerd en opgeruimd voordat ze een probleem kunnen worden, waarbij de virusdefinities automatisch op de laatste stand worden gehouden.

McAfee VirusScan Mobile is een compleet en volledig automatisch functionerend beveiligingssysteem voor mobiele apparatuur die zorgt voor controle en filtering van bestanden, e-mailberichten, SMS-berichten en bijlagen. Het is een systeem op basis van een abonnementsmodel, waardoor voor de totale gebruiksduur van de telefoon optimale bescherming verzekerd is. De controle op malware wordt op verschillende in- en uitgangspunten uitgevoerd; bij e-mailverkeer, bijlagen bij instant messaging-berichten, bestanden die van internet worden gedownload en bij alle communicatie via SMS, MMS, WiFi en Bluetooth.

Op het moment dat virussen, wormen, Trojaanse paarden of andere vormen van malafide codes worden aangetroffen, zorgt het systeem voor automatische opschoning. Zonder dat de gebruiker er hinder van ondervindt, worden de virusdefinities voortdurend automatisch geactualiseerd. Bijlagen bij binnenkomende en uitgaande MMS-, SMS- en e-mailberichten worden gecontroleerd op het moment dat ze worden ontvangen of verzonden.

Een 30 dagen geldige proefversie van McAfee VirusScan Mobile is gratis te downloaden via: http://mobile.mcafee.com .

Over mobiele beveiliging van McAfee

De marktleidende en innovatieve McAfee systemen voor mobiele beveiliging zorgen voor effectieve bescherming van mobiele netwerken en zakelijk of privé gebruikte mobiele apparatuur tegen alle vormen van malafide codes, verdachte inhoud en ongewenste reclame. De 'Protection-in-Depth' mobiele strategie van McAfee maakt het mogelijk beveiligingsoplossingen te implementeren volgens een logisch model, waarbij wordt voorzien in alle behoeften binnen een snel veranderende omgeving van bedreigingen. In dat krachtenveld blijft McAfee een voortrekkersrol vervullen met gelaagde beveiligingssystemen en unieke, volledig geïntegreerde end-to-end oplossingen. Op dit moment worden wereldwijd meer dan 28 miljoen apparaten beschermd door oplossingen van McAfee.

Over McAfee, Inc.

McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, California (V.S.) is wereldleider op het gebied van Intrusion Prevention en Risk Management. McAfee biedt innovatieve en bewezen solutions en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen particuliere klanten, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com .

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sukarna Meekel

Account Executive

Text 100 Public Relations

Tel: +31 (0)20 530 43 38

E-mail: sukarna.meekel@text100.nl

N.B.: McAfee is een geregistreerd handelsmerk van McAfee, Inc. en/of dochterondernemingen van McAfee in de Verenigde Staten en/of andere landen. Het gebruik van de kleur rood in verband met beveiliging is kenmerkend voor de producten van het merk McAfee. Alle andere in deze tekst genoemde al dan niet geregistreerde handelsmerken zijn het exclusieve eigendom van de desbetreffende ondernemingen.