Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 173

datum: 15 september 2006

Wethouder brengt bezoek aan deelnemers 'Morgen Beginnen'

Het project 'Morgen Beginnen', waarbij aanvragers van een bijstandsuitkering de mogelijkheid krijgen om direct aan het werk te gaan, blijkt erg succesvol. Voor tweederde van de deelnemers wordt voorkomen dat ze in de uitkering komen. Wethouder Arriën Kruyt van Amersfoort brengt op maandag 18 september een bezoek aan deelnemers die via 'Morgen Beginnen' worden begeleid naar betaald werk.

De gemeente Amersfoort vindt het belangrijk dat wordt voorkomen dat mensen afhankelijk zijn van een uitkering. Daarom is vorig jaar het project 'Morgen Beginnen' gestart. Onlangs is dit pilotproject geëvalueerd en blijkt het een groot succes te zijn. Daarom gaat Amersfoort ook in de komende jaren verder met 'Morgen Beginnen'. Bij het project krijgen werkzoekenden, met een korte afstand tot de arbeidsmarkt, direct werk aangeboden. Het gaat om tijdelijk werk voor drie maanden. In deze periode doen ze eenvoudig, ongeschoold werk voor een minimumloon en wordt actief gezocht naar regulier werk. Door deze methode te hanteren blijkt dat een deel van de aanvragers van een WWB-uitkering (Wet werk en bijstand) meteen afhaakt en dus geen uitkering aanvraagt (22%). Aanvragers die wel deelnemen aan 'Morgen Beginnen' blijken voor een groot deel uit te stromen naar regulier werk. Behalve het opdoen van werkervaring krijgen alle deelnemers ook een sollicitatietraining.

Het project 'Morgen Beginnen' is een samenwerking tussen het CWI, Amfors groep en de gemeente Amersfoort. Door het succes van het project is besloten om er ook in de komende jaren mee door te gaan. Om het belang van het project te benadrukken bezoekt wethouder Arriën Kruyt op 18 september het bedrijf Montafors, onderdeel van Amfors. Dit montagebedrijf is één van de bedrijven waar deelnemers van 'Morgen Beginnen' werken.

Uitnodiging aan de pers:
U bent van harte uitgenodigd om bij het bezoek van wethouder A. Kruyt aanwezig te zijn. Het bezoek is op maandag 18 september 2006, om 16.00 uur bij het bedrijf Montafors, Uraniumweg 15 te Amersfoort. Voor de routebeschrijving naar dit bedrijf kijk op: www.montafors.nl

Informatie:
Otto van der Leest, communicatieadviseur sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 469 46 40, e-mail: ojf.vanderleest@amersfoort.nl


---- --