Verkeershandhaving


Minder ongevallen gunstig voor verzekeraars

Doordat er minder verkeersongelukken gebeuren, hoeven verzekeraars minder schade uit te keren. Het Verbond van Verzekeraars laat dit weten.

Vorig jaar keerden de verzekeraars nog ongeveer 3 miljard euro uit aan weggebruikers. Dat neemt dit jaar met 115 miljoen euro af. Deze afname compenseert de verwachte daling van de premie-inkomsten van 45 miljoen euro, aldus de brancheorganisatie vrijdag.

Groeiend aantal rotondes
Het verbond denkt dat onder meer het groeiend aantal rotondes bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Automobilisten rijden voorzichtiger over een rotonde dan over een kruising. De verzekeraar Centraal Beheer Achmea zei in juni nog dat ook de vele files en de wegwerkzaamheden zorgen voor minder ongelukken.

Toegenomen concurrentie
Ondanks deze meevaller staat het financiële resultaat van alle verzekeraars volgens het verbond onder druk. Consumenten gebruiken steeds vaker internet om premies te vergelijken. Daardoor is de concurrentie toegenomen. Het resultaat van de verzekeraars komt volgens de brancheorganisatie dit jaar 110 miljoen euro lager uit dan de 11,2 miljard euro van vorig jaar.