Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurder rijdt door na aanrijdingen

Nijmegen, 15-09-2006 o Donderdagavond is een 32-jarige Nijmegenaar in zijn woning in de wijk Hatert in Nijmegen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht te zijn doorgereden na enkele aanrijdingen. Ook bleek hij met teveel alcohol op achter het stuur gereden te hebben.

De politie kreeg een melding dat een automobilist twee aanrijdingen op de Paul Krugerstraat in Nijmegen had veroorzaakt en toen was doorgereden. Ook had de automobilist daar een paal geraakt. De twee betrokken bestuurders stonden te wachten bij een rood verkeerslicht op de kruising Dennenstraat met de Paul Krugerstraat. Eén bestuurder zag in de achteruitkijkspiegel dat de 32-jarige met grote snelheid zijn auto naderde. Kort daarop reed hij tegen de auto aan en dat zorgde er weer voor dat de auto van deze bestuurder doorschoot naar zijn voorganger. De 32-jarige reed vervolgens weg van de plaats van de aanrijding.

Inmiddels was het kenteken van de doorrijder bekend en ging de politie naar het adres van de vermoedelijke bestuurder. Daar stond inderdaad de auto met beschadigingen die voldeed aan de beschrijvingen van getuigen. De 32-jarige Nijmegenaar ontkende in eerste instantie dat hij de auto bestuurd had. Hij werd aangehouden en op dat moment vermoedden de agenten ook dat hij teveel gedronken had. Zij onderwierpen hem op het politiebureau aan een ademanalyse. De Nijmegenaar blies 525 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. De twee bestuurders doen aangifte. Proces-verbaal is inmiddels tegen de 32-jarige opgemaakt. (03)