CCV publiceert licentietarieven 2007

Het ccv

http://www.hetccv.nl


Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft vandaag de tarieven voor 2007 gepubliceerd voor het beheer van certificatieschema's. In een aantal gevallen is verhoging van de tarieven noodzakelijk gebleken.

Sinds begin 2005 is het CCV verantwoordelijk voor het beheer en de kwaliteitsontwikkeling van certificatieschema's op het gebied van beveiliging en brandveiligheid: BORG Beveiligingsbedrijf 2005, BORG Particuliere Alarmcentrale, Brandmeldinstallaties 2002, Kleine Blusmiddelen 2005, Politiekeurmerk Veilig Wonen en Keurmerk Veilig Ondernemen. Certificatie-instellingen die met het CCV een licentieovereenkomst hebben voor deze certificatieschema's, betalen hiervoor een vergoeding.

Extra inspanning
'Het blijkt noodzakelijk om voor een aantal certificatieschema's een tariefsverhoging toe te passen,' aldus CCV-directeur Ida Haisma. 'Verhoging van tarieven heeft voor een beperkt deel te maken met de reguliere kostenstijging, maar vooral met extra inspanning die het CCV moet doen voor het beheer van certificatieschema's. Zo heeft het CCV in 2006 heel veel extra werk moeten doen de Regeling Brandmeldinstallaties. Dit extra werk vertaalt zich in hogere tarieven voor zowel de gecertificeerde bedrijven als voor de opcenten op certificaten voor geleverde inbraak- en brandmeldinstallaties.'

Cameratoezicht Openbare Plaatsen
Nieuw is het tarievenblad voor het certificatieschema Cameratoezicht Openbare Plaatsen. Dit schema is in november 2005 vastgesteld, en is nu al als vrijwillig certificatieschema beschikbaar voor de markt. Zodra het besluit Cameratoezicht Openbare Plaatsen van kracht wordt is het gebruik van het certificatieschema verplicht. Het CCV verwacht in de komende maanden met twee certificatie-instellingen een licentieovereenkomst af te kunnen sluiten voor uitvoering van dit certificatieschema.

De tarievenbladen 2007 staan op de CCV-website www.hetccv.nl. Alle certificatie-instellingen die een licentiecontract met het CCV hebben, zijn inmiddels in het bezit van de nieuwe tarievenbladen.


Noot voor de redactie,