PvdA afdeling Groningen

Provincie Groningen moet TomTom de juiste weg wijzen

De PvdA-Statenfractie Groningen wil dat de provincie en de gemeenten gezamenlijk de producenten van autonavigatiesystemen de juiste weg in de provincie Groningen gaan wijzen. Navigatiesystemen blijken automobilisten en vrachtwagenchauffeurs langs ongeschikte routes door dorpen en wijken te leiden, waar zij overlast en schade veroorzaken. De PvdA-Statenfractie heeft hierover vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten van Groningen.

De navigatiesystemen leiden onder andere in de plaatsen Ten Boer en Delfzijl auto's en vrachtwagens dwars door woonwijken. Overlast, grotere verkeersonveiligheid en schade aan onder meer stoepranden en trottoirs is het gevolg. De PvdA-fractie wil dat de provincie Groningen deze problemen, samen met de gemeenten, in kaart brengt. Vervolgens moet de provincie in overleg treden met de fabrikanten van de navigatiesystemen om te komen tot betere en veiligere routes. De PvdA-Statenfractie vindt dat producenten van autonavigatiesystemen een grote verantwoordelijkheid hebben. De aanwijzingen van de navigatiesystemen blijken in veel gevallen het rijgedrag van automobilisten sterker te bepalen dan de aanwijzingen van verkeersborden.

De PvdA-fractie stelde op vrijdag 15 september de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten:


1. Is het College op de hoogte van de geschetste problematiek?

2. Is het College, met de PvdA-statenfractie, van mening dat verkeersdruk veroorzaakt door verkeerde programmering van navigatiesystemen ongewenst is en in strijd met het provinciale beleid om doorgaand verkeer zoveel mogelijk over het hoofdwegennet te laten rijden?

3. Is het College bereid om met gemeenten te inventariseren waar deze problemen zich voordoen?


4. Is het College bereid vervolgens in overleg te treden met aanbieders van navigatiesystemen om de programmering van de routes beter en veiliger te maken?

Nadere informatie:

Henk Nijboer, woordvoerder verkeer PvdA-Statenfractie Groningen, tel. 06-44914912

=============================DISCLAIMER==========================

De informatie verzonden met dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan. Het is mogelijk dat tijdens het transport van dit bericht fouten zijn ontstaan zodat het bericht onjuist is overgekomen. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Alleen het uiteindelijke papieren document, van de Provincie Groningen of een ander overheidsorgaan, is bindend. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of volledigheid contact met ons op te nemen. Zie voor algemene informatie ook onze website www.provinciegroningen.nl


---

The information contained in this message is confidential and is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed. Use of this information by others than the addressee is forbidden. Publication, duplication and/or distribution of this information to third parties is forbidden. It is possible that errors may have occurred during transmission and that the message has been incorrectly received. We cannot accept any responsibility for this. Only the final document on paper, from the Province of Groningen or from another government agency, is binding. We would advise you to contact us should you have any doubts regarding the accuracy or completeness of the information received. For general information please refer to our website www.provinciegroningen.nl


---